Rood-Wit Winterslag bestaat 45 jaar! - Internationaal Comité

Nieuws

Hier vind je een overzicht van alle nieuwtjes van onze partners en verenigingen.

Volg ons!

Blijf op de hoogte van onze nieuws en activiteiten en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Rood-Wit Winterslag bestaat 45 jaar!

45jaar_RWW_website385x210.gifmaandag, 04 december 2023 17:57

Door Hakan Kiliç

Wat is RWW?

Steven Reyes (secretaris): RWW, is een lokale voetbalvereniging en staat voor Rood-Wit Winterslag. Wekelijks vinden er trainingen en wedstrijden plaats. De vereniging is actief in Winterslag, veel van onze spelers en vrijwilligers komen uit deze Genkse wijk. Al drie generaties lang is er continuïteit, het is echt een hechte groep; de RWW-familie. Al 30 jaar lang is onze thuisbasis Casa Papa Giovanni.

logo-rww

Wat vinden jullie belangrijk?

Naki Alexiou (voorzitter): Enerzijds gaat het om een sportieve vrijetijdsbeleving, het voetballen zelf. Maar het is veel meer dan dat. Voetbal betekent plezier maken, respect voor elkaar hebben en vriendschap. Normen en waarden op veld zijn cruciaal. Op het veld leren ze allerlei vaardigheden die in het dagelijks leven van pas komen en dit allemaal draagt bij tot hun eigen identiteit.
Het is belangrijk dat iedereen zichzelf kan zijn en de RWW-basis een veilige haven is. Iedereen kan zijn ei kwijt bij onze coaches en vrijwilligers. Niet enkel de spelers hebben diverse achtergronden, maar ook het bestuur is divers. En net dat maakt dat iedereen zich thuis voelt. Voetbal is voor iedereen, op het veld en naast het veld.

Wat doen jullie nog?

Berti Gasparcic (bestuurslid): Naast het voetballen, steunt onze vereniging initiatieven rond armoedebestrijding en diversiteit. Zo organiseren we jaarlijks tijdens de eindejaarsfeestdagen, samen met vereniging Vrienden van de Casa, een maaltijd voor kansarmen mensen.

We steken ook graag onze handen uit als andere verenigingen dit soort activiteiten organiseren.

Wat hoopt RWW nog voor komende jaren?

Berti Gasparcic: We hopen dit nog lang verder te zetten. Maar ook dat we de verbinding kunnen blijven maken met de wijk en andere verenigingen. Want net die samenwerking zorgt ervoor dat we allemaal een stukje van de samenleving en de buurt versterken.  

Willen jullie nog iets kwijt?

Naki Alexiou: Bedankt aan het IC om ons al deze jaren te ondersteunen en te adviseren. Tegelijkertijd willen we onze dankbaarheid uiten aan alle bestuursleden, Norbert Jacobs, Steven Reyes, Kani Essome, Ahmed Ezaitouni en Saki Christogotsis. En natuurlijk ook aan de spelers en vrijwilliger die Rood-Wit Winterslag hebben mee gevormd.

Rood Wit Winterslag (RWW)-2 Rood Wit Winterslag (RWW)-3 Rood Wit Winterslag (RWW)-4 Rood Wit Winterslag (RWW)

Labels
Verenigingen

« Terug

Archief > 2023

december

oktober

september

augustus

juni

mei

februari

Sluiten