Steun - aardbeving in Turkije en Syrië - Internationaal Comité

Nieuws

Hier vind je een overzicht van alle nieuwtjes van onze partners en verenigingen.

Volg ons!

Blijf op de hoogte van onze nieuws en activiteiten en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Steun - aardbeving in Turkije en Syrië

mahmoud-sulaiman-earthquake-aardbeving-damage-schade-unsplash.jpgwoensdag, 08 februari 2023 09:20

Door Koen De Mesmaeker

Update 16/02/2023
Het Internationaal Comité vzw wil haar medeleven betuigen aan iedereen die rechtstreeks of onrechtstreeks getroffen is door de vreselijke aardbeving die Turkije en Syrië getroffen heeft. We denken hierbij aan de vele duizenden slachtoffers in de getroffen regio en aan de families en vrienden hier in België die familie, vrienden en kennissen hebben. We wensen al onze verenigingen waar Turkse vrijwilligers actief zijn veel moed.

We roepen iedereen op om te helpen waar kan. Er zijn vele inzamelacties overal in Vlaanderen en Brussel maar roepen vooral op om giften te doen aan internationale hulporganisaties.

 Het dodental blijft stijgen en heeft al meer 40 000 levens gekost.

Volgende organisaties kan je fiscaal aftrekbare giften doen:

Rode Kruis/Rode Halve Maan: Je kan online een gift doen via door te storten op het rekeningnummer BE93 0000 0065 6667 met vermelding 'Aardbeving'. 

UNICEF: Is het kinderfonds van de Verenigde Naties. De steun zal onder andere bestaan uit hygiënekits, dekens en winterkleding. Giften kan je doen via deze link: https://idonatefor.unicef.be/syria/~mijn-gift

Artsen zonder Grenzen:  In Idlib, Noord-Syrië, behandelt AzG patiënten in de ziekenhuizen die we ondersteunen, en onze teams hebben medische noodkits gedoneerd aan andere faciliteiten in de regio.

AZG staat in nauw contact met de autoriteiten in Noordwest-Syrië en Zuid-Turkije om hen beter te ondersteunen naargelang hun behoeften en om de slachtoffers van de aardbeving te helpen. Giften kan je doen via deze link: https://donate.msf-azg.be/donate/~mijn-gift?_cv=1

Een overzicht van alle acties vind je via onderstaande link:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2023/02/07/aardbeving-turkije-syrie-hulpacties-wat-kan-ik-doen/

Labels
Algemeen
Solidariteit

« Terug

Archief > 2023

december

oktober

september

augustus

juni

mei

februari

Sluiten