Danielle: “Sociale huisvesting is een oplossing en niet het probleem” - Internationaal Comité

Nieuws

Hier vind je een overzicht van alle nieuwtjes van onze partners en verenigingen.

Volg ons!

Blijf op de hoogte van onze nieuws en activiteiten en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Danielle: “Sociale huisvesting is een oplossing en niet het probleem”

Danielle Vernimmen.JPGdinsdag, 27 juni 2023 16:40

Door Danielle Vernimmen

Ik ben Danielle Vernimmen en met mijn ‘Buurtgroep De Jantjes’ zet ik me vooral in voor jongeren/kinderen in de sociale huisvesting. Van daaruit ben ik betrokken bij heel wat vrijwilligersprojecten in mijn buurt, zoals zorgambassadeur Kiel, SWA / Sociaal Wonen Antwerpen, HoopKiel,…

Ik ben een trotse sociale huurder. Daarom ben ik al jarenlang aangesloten bij VIVAS, het Vlaams netwerk van geëngageerde sociale huurders, waar ik nu ook woordvoerder ben en van hieruit zetel ik in de Raad Van Bestuur van het Vlaams Huurdersplatform.

VIVAS komt op voor de belangen van sociale huurders. Zo volgen we de beleidsmaatregelen op en willen we het imago van sociale huisvesting verbeteren. Elk jaar houden we ook een congres. Dit jaar was het thema ‘jongeren en sociale huisvesting’. Een onderwerp dat mij nauw aan het hart ligt.

Nu krijgen kinderen in school al een stempel mee omdat ze uit een bepaalde wijk komen. Die kinderen kruipen in hun schelp en worden onzeker of beginnen te rebelleren. We hebben er allemaal zo veel belang bij dat iedereen goed kan wonen. Sociale huisvesting is een oplossing en niet het probleem.

Met VIVAS willen we vanuit onze ervaringen aankaarten hoe belangrijk sociale huurwoningen zijn, maar ook wat er beter kan in de sociale huisvesting. Dat doen we door met huurders vanuit heel Vlaanderen samen te komen en na te denken over oplossingen. Dat doen we samen met het Vlaams Huurdersplatform, dat ons ondersteunt.

Zeker nu de sociale verhuurders door Vlaanderen verplicht worden om zich te herorganiseren, is het belangrijk dat sociale huurders ook een vingers aan de pols houden en betrokken worden. Wij zijn namelijk als bewoners de experts van de sociale huisvesting en willen dus graag onze stem laten horen, zowel lokaal als op Vlaams niveau.  

Labels
Algemeen
Discriminatie
Verenigingen

« Terug

Archief > 2023

december

oktober

september

augustus

juni

mei

februari

Sluiten