Dé Broedplek van Anderlecht opent zijn deuren op 22 en 23 september. - Internationaal Comité

Nieuws

Hier vind je een overzicht van alle nieuwtjes van onze partners en verenigingen.

Volg ons!

Blijf op de hoogte van onze nieuws en activiteiten en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Dé Broedplek van Anderlecht opent zijn deuren op 22 en 23 september.

Affiche opening  (1).jpgdinsdag, 29 augustus 2023 14:51

Kuumba vzw (het Vlaams-Afrikaans huis), het Internationaal Comité en Fora verenigen kracht en talent om Passerstraat n° 5 THE place to be te maken.

Door Hakan Kiliç

[Brussel] Op 22 en 23 september geeft de broedplek ‘Passerstraat 5’ het startschot van een veelbelovende samenwerking. De nieuwe vestiging biedt talrijke mogelijkheden aan voor creativiteit, cultuur en intersectorale samenwerkingen. De drie organisaties zetten zich in voor een open en veilige haven waar mensen en organisaties hun passies kunnen verkennen en zich laten inspireren. Deze co-creatieve ruimte is dus een socio-culturele labo waar iedereen welkom is.

Om deze belangrijke mijlpaal te vieren, organiseren Fora, het IC Brussel en Kuumba een weekend vol met workshops, performances, muziek en feest, zodat het publiek deze organisaties en de ruimtes kan ontdekken. Deze tweedaagse opening start op 22 september waarbij ze het publiek ontvangen in een sfeervolle omgeving. Op 23 september gaat het feest door met een dag gewijd aan netwerken, workshops en gezelschapsspellen. Ook kunnen ze kennismaken met de verschillende werkingen van de organisaties en het verenigingsleven in de Brusselse context. Beide dagen zijn gratis en hebben het doel om mensen bij elkaar te brengen. Ga voor meer informatie over de opening naar www.Kuumba.be

Over Kuumba: Het Vlaams-Afrikaans huis Kuumba is de plek waar Afrikaanse culturen en de Vlaamse cultuur samenkomen voor uitwisseling, dialoog en entertainment. In samenwerking met de vrijwilligers en andere organisaties bieden ze een waaier van activiteiten aan: taallessen, workshops dans en percussie, concerten, poëzieavonden en jamsessies, film, debat, gidstochten in Matongé en expositiemomenten.

 Over IC Brussel: Het Internationaal Comité (IC) is een hyperdiverse federatie van ethno-culturele verenigingen in Brussel. In het specifiek, fungeert het IC BXL als brug tussen werkdynamiek, structuren, verenigingen en diverse actoren binnen het socio-cultureel veld. Het motto? Samenleven in diversiteit is een feit, emanciperend en verbindend werken het doel.

 Over Fora: FORA is het platform voor Afrikaanse artiesten en associaties in Brussel. Hun doel is het creëren van kansen voor

Afrikaanse artiesten en het ondersteunen van Subshariaanse Afrikaanse associaties.

Affiche opening  (1)

Labels
Algemeen

« Terug

Archief > 2023

december

oktober

september

augustus

juni

mei

februari

Sluiten