Vrouwenfestival "Balans" - Internationaal Comité

Nieuws

Hier vind je een overzicht van alle nieuwtjes van onze partners en verenigingen.

Volg ons!

Blijf op de hoogte van onze nieuws en activiteiten en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Vrouwenfestival "Balans"

https-static-nieuwsblad-be-assets-images-upload-2023-03-05-e5782240-fd04-418c-a673-e3817e992fdf_origvrijdag, 12 mei 2023 13:23

Door IC Oost-Vlaanderen

Voor de tweede keer organiseert IC samen met "Avansa -Waas en Dender" het vrouwenfestival ‘Balans’ - 4 maart 2023. Een feest met veel diversiteit, eigenheid, creaties en uitwisseling.

Balans, wat dit jaar het thema. Zowat alle vrouwen van alle nationaliteiten en van alle leeftijden worstelen daarmee: met vrouwenrechten, hier en elders, met de verdeling van huishoudelijke taken tussen mannen en vrouwen, … Het was een groot onvergetelijke festival dankzij de onschatbare inzet van vele lidverenigingen. Elke vereniging stelde iets voor, van eten tot samen koken, van dansen tot zelfs schilderen. Voor ieder wat wils en een portie verwennerij voor de vrouwen.

Zo bakte Turkse vereniging "Lokomotief" ter plaatse heerlijke Turkse pizza's, de Marokkaanse vrouwenvereniging "Tourikia" bood warme soep aan en de vereniging "Shahinaz" bereidde traditionele Marokkaanse lekkernijen. Terwijl de Roemeense vereniging "Miorita" voor het entertainment zorgde op het podium. Ook de zoetigheden ontbraken niet dankzij de verenigingen  "Zoete piano" en "Internationaal Netwerk Wetteren". ‘Venus’, een Poolse vereniging die voor het eerst deelnam aan het festival, liet de vrouwen kennismaken met zelfgemaakte verzorgingsproducten. Want naast het zorgen voor anderen, is ook zelfzorg belangrijk. De Albanese vrouwenvereniging verraste iedereen met heerlijke specialiteiten uit Albanië en Kosovo. Ook voor de creatievelingen was er wat in petto, ‘Milana’ en Oekraïense vrijwilligers stelden allerlei eigen creaties tentoon. Maar ze motiveerden ook de deelnemers om de innerlijke creativiteit naar boven te halen tijdens de workshop ‘iedereen kan schilderen’.

Last but not least, werd meisjesvereniging P.A.T.Z, een nieuwe lid van de  IC-familie, hartelijk verwelkomd. Ze gingen onmiddellijk aan het werk met een workshop koekjes bakken en knutselen activiteiten. Samen met Avansa nam de vereniging de verantwoordelijkheid om ook de kindjes een leuke dag te bezorgen. En met succes, ze toverden een glimlach op elk kindergezichtje.

 Kortom, het was een topdag!

Afbeelding van WhatsApp op 2023-05-09 om 06.35.02 vrouwenfestival-kodakfem-33_orig vrouwenfestival-kodakfem-35_orig vrouwenfestival-kodakfem-59_orig Afbeelding van WhatsApp op 2023-05-08 om 19.10.57 20230304 vrouwenfestival_sint-niklaas

Bekijk alle foto's (en reportage van TV OOST)

Labels
Algemeen
Participatie
Solidariteit
Zorg en gezondheid

« Terug

Archief > 2023

december

oktober

september

augustus

juni

mei

februari

Sluiten