Derde editie Oekraïense zomerschool was weer een groot succes! - Internationaal Comité

Nieuws

Hier vind je een overzicht van alle nieuwtjes van onze partners en verenigingen.

Volg ons!

Blijf op de hoogte van onze nieuws en activiteiten en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Derde editie Oekraïense zomerschool was weer een groot succes!

AUG_zmrSch_optie1.jpgzaterdag, 27 juli 2024 12:02

Door IC Limburg

Voor het derde opeenvolgende jaar organiseerde het Internationaal Comité een zomerschool voor Oekraïense kinderen die vanwege de oorlog hun thuisland hebben moeten verlaten en nu in Genk verblijven. Deze editie, gehouden van 15 tot 26 juli, bleek de meest succesvolle tot nu toe. Dankzij de nauwe samenwerking met de Genkse Oekraïense vereniging Unie Svit Hart en de stad Genk kregen 45 kinderen een onvergetelijke ervaring.

Gedurende twee weken stonden minstens 20 vrijwilligers klaar om de kinderen te begeleiden tijdens een gevarieerd programma van onderwijs en vrijetijdsactiviteiten. Het doel was niet alleen om de kinderen een fijne zomer te bezorgen, maar ook om hun kennis te vergroten en hen te helpen integreren in de lokale gemeenschap. Ze leerden over de Oekraïense regio's en steden, hun geschiedenis en cultuur, en kregen de kans om hun Nederlands te oefenen. Daarnaast maakten ze kennis met het rijke mijnverleden van Genk en verschillende Vlaamse tradities.

Een van de hoogtepunten van de zomerschool waren de excursies, waarbij de kinderen de verborgen cultuur- en natuurparels van Limburg ontdekten. Deze spannende uitstapjes, gecombineerd met een sportdag vol actie en avontuur, zorgden voor veel plezier en onvergetelijke herinneringen. Door deel te nemen aan deze activiteiten, ontwikkelden de kinderen niet alleen hun sociale en communicatieve vaardigheden, maar ook hun zelfvertrouwen en teamgeest.

De zomerschool bood een unieke kans voor de kinderen om te ontsnappen aan de zorgen en onzekerheden van hun dagelijks leven als vluchteling. Het enthousiasme en de inzet van de vrijwilligers en vrijetijdsorganisaties speelden een cruciale rol in het succes van dit project. Dankzij hun betrokkenheid konden de Oekraïense kinderen genieten van een zorgeloze en vrolijke zomerperiode.

"We zijn enorm trots op wat we met deze zomerschool hebben bereikt," zegt een Aga Cholewa van het Internationaal Comité. "Elk kind verdient een veilige en plezierige zomer, en we zijn blij dat we dat hebben kunnen bieden. We kijken nu al uit naar volgend jaar en hopen dat we nog meer kinderen kunnen bereiken en helpen."

Met het einde van deze derde editie kunnen we terugkijken op een geslaagd project dat niet alleen de kinderen, maar ook de gemeenschap van Genk heeft verrijkt. Het succes van deze zomerschool is een prachtig voorbeeld van wat er bereikt kan worden door samenwerking en gemeenschapszin. Het laat zien dat, zelfs in moeilijke tijden, er altijd ruimte is voor hoop, plezier en leren.

Labels
Algemeen
O3

« Terug

Sluiten