Ons telefoon: +32 11 29 09 17 Ons e-mailadres: info@icvzw.be

Internationaal Comité

30 jaar IC - UITGESTELD

Kantoren IC gesloten

corona-virus-4932576_1920.jpgDoor het coronavirus is het Internationaal Comité even niet in staat de ondersteuning te bieden die u gewoon bent.
Kijk hier regelmatig om na te gaan wanneer we terug volledig in werking zijn. 

Voor dringende vragen kan u terecht op info@icvzw.be of op volgende telefoonnummers:
Provincie Limburg: 0470 79 39 64
Provincie Antwerpen: 0468 56 18 92
Provincies Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en Brussel: 0468 17 86 97
Voor algemene vragen: 0477 29 74 07

Bedankt voor uw begrip

Video: het resultaat van Dialoogtafels

Afbeelding1-familiehulp-IDZ-UDZ.jpgvrijdag 31 januari 2020

In oktober 2019 organiseerde Familiehulp verschillende ‘Dialoogtafels’, waarop het bewoners van de opvangcentra voor asielzoekers in Sint-Truiden, Houthalen-Helchteren en Heusden-Zolder met eigen medewerkers en klanten liet kennismaken.

Deze ontmoetingen kaderden in het project ‘In de zorg – Uit de zorgen’, dat vluchtelingen wil begeleiden naar een job in de zorgsector. De resultaten van deze dialoogtafels kan je nu bekijken onderstaande video:

In de zorg – Uit de zorgen: op weg naar een job in de zorgsector

Het project 'In de zorg - Uit de zorgen' van Familiehulp en partners wil vluchtelingen actief ondersteunen op de arbeidsmarkt en hen helpen om een job te vinden in de zorgsector. “Het project vertrekt vanuit twee maatschappelijke uitdagingen: de instroom van vluchtelingen en het tekort aan potentiële werknemers in de zorgsector”, aldus projectleider Esther Verspeet. “We willen die beide factoren aan elkaar koppelen. Onder de vele vluchtelingen bevinden zich hoogstwaarschijnlijk mensen met een zorgopleiding of met ervaring in de zorgsector. Of mensen met interesse voor een job in de zorg. We willen deze mensen actief ondersteunen op de arbeidsmarkt en hen helpen om een job te vinden in de zorgsector. Want nu vinden beide partijen elkaar nog veel te weinig.”

Het project loopt in de Euregio Maas-Rijn en wordt mogelijk gemaakt door de Interregio Maas-Rijn, de provincie Belgisch Limburg, Nederlands Limburg en de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. In Limburg werkt Familiehulp samen met het Limburgs Platform voor vluchtelingen, het Internationaal Comité en het ACV.

Labels
Project
Vluchtelingen
Werk
Zorg en gezondheid

« Terug

Sluiten