Stemmen van de migratie - Internationaal Comitรฉ

Nieuws

Hier vind je een overzicht van alle nieuwtjes van onze partners en verenigingen.

Volg ons!

Blijf op de hoogte van onze nieuws en activiteiten en schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Stemmen van de migratie

Banner-Stemmenvdmigratie-DEF.jpgdinsdag, 19 oktober 2021 14:45

Door Hakan Kiliรง
Migratie is van alle tijden.
Wat doet het met ons? Wat is het verschil tussen migratie van vroeger en die van nu?

Tom Naegels, auteur en journalist, geeft ons meer inzicht samen met de panelleden - Maryam Jamshid, Aishat Mekiyeva, Jamil Martis, Chelsea Nshuti en Nawal Farih (onder voorbehoud)
16/11/21 - 19u30
Schouwburg Genk - Stadsplein 1

๐——๐—ฒ๐—ฒ๐—น๐—ป๐—ฎ๐—บ๐—ฒ ๐—ถ๐˜€ ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐˜€, ๐—ถ๐—ป๐˜€๐—ฐ๐—ต๐—ฟ๐—ถ๐—ท๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป ๐—ถ๐˜€ ๐˜„๐—ฒ๐—น ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฝ๐—น๐—ถ๐—ฐ๐—ต๐˜
Meer info: https://www.facebook.com/events/1172775453132930/?ref=newsfeed
Inschrijven: https://bit.ly/2Z16FSV


PANEL

Tom Naegels
Tom Naegels is 46 jaar en woont in Antwerpen. Hij is auteur, journalist en theatermaker.
Zes jaar lang verdiepte hij zich in de naoorlogse arbeidsmigratie van ’44 tot ‘78 . Recent verscheen zijn boek “Nieuw België, een migratiegeschiedenis”.

Maryam Jamshid
Maryam Jamshid is 33 jaar en woont in Hasselt. Ze is als 10-jarige samen met haar ouders en twee zussen uit Afghanistan gevlucht.
Momenteel werkt ze als coördinator van Groep INTRO Limburg aan een inclusieve samenleving. Maryam is aan haar tweede termijn bezig als voorzitter van de Limburgse Integratieraad (LIR), waarin ze samen met 50 koepelorganisaties en geïnteresseerden opkomt voor de etnisch-culturele minderheden in onze superdiverse provincie. Daarnaast is Maryam ook politiek actief en zetelt ze in de Hasseltse gemeenteraad. Het is haar passie om wie minder vertegenwoordigd is in onze samenleving, een stem te geven.

Aishat Mekiyeva
Aishat Mekiyeva is 26 jaar en woont in Genk. Op de leeftijd van 6 jaar is ze samen met ouders, twee zussen en haar broer gevlucht voor de oorlog in Tsjetsjenië en zo in België beland. Dat was in 2001.
Aishat is afgestudeerd als juriste aan de universiteit van Hasselt en deed nadien een lerarenopleiding. Ze heeft eerst voor de Stad Genk gewerkt als deskundige onderwijs en diversiteit. Nu werkt ze in het onderwijs, haar echte passie. Ze staat heel graag voor de klas en wil haar kijk op de wereld delen met Genkse jongeren. Ze wil hen helpen zich te ontwikkelen tot verantwoordelijke en wereldbewuste burgers.

Jamil Martis
Jamil Martis is 28 jaar. Hij is geboren in Nederland, zijn ouders zijn afkomstig van Curaçao.
Hij is al 6 jaar actief als vormingswerker voor de organisatie Arktos. Hier krijgt hij het voorrecht om jongeren te versterken en (terug) te verbinden met hun omgeving, de maatschappij en zichzelf. Zijn motto: “Lachen doen we allemaal in dezelfde taal en daarom is een glimlach de kromste lijn die alles recht zet”.

Chelsea Nshuti
Chelsea Nshuti is geboren in het jaar 2000. Zij is geboren in Rwanda en getogen in Lummen.
Chelsea studeert Politieke Wetenschappen aan de KU Leuven. Tijdens de weekends is ze leidster bij de KLJ, vertoeft ze op de dansvloer of in het jeugdhuis. Jong, sociaal geëngageerd en actief als gemeente- en OCMW-raadslid in Lummen zet zij haar schouders onder een samenleving die voor iedereen een diverse en inclusieve plek kan zijn.

Meryame Kitir (o.v.)

Moderator: Lode Draelants
Muziek: Graciano Dos Santos Sebastiao (Graci)

Labels
Algemeen
Participatie

« Terug

Sluiten