IC@Work - Oost-Vlaanderen - Internationaal Comité

IC@Work

IC@Work - Oost-Vlaanderen

Project IC@WORK - regio WAASLAND

Dit project is op 31/12/2018 afgerond.

Meer en beter werk voor etnisch-culturele minderheden is één van de grootste prioriteiten van het Internationaal Comité. De werking van IC@WORK specialiseert zich voornamelijk op beleidswerk, activering en vacaturewerking.

Onderdeel van dit project is het activeren van werkzoekenden: we begeleiden werkzoekenden met een migratieachtergrond die kampen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt.

IC streeft naar arbeidsbemiddeling op maat van deze werkzoekende die niet zelfstandig aan de slag raakt. De arbeidsconsulente neemt de tijd om een gesprek te voeren. Door hun culturele affiniteit is de kloof tussen de consulente en de werkzoekende minder groot. Voor nogal wat werkzoekenden is dit een goede basis voor het ontwikkelen van een vertrouwensrelatie.

Een arbeidsconsulente treedt eveneens op als brugfiguur tussen werkzoekenden met een migratieachtergrond en de reguliere diensten.

 

Er zijn heel wat werkzoekenden met diverse roots die de arbeidsconsulente niet kennen en wel wat extra begeleiding kunnen gebruiken.

Sluiten