Alle voorbije activiteiten - Internationaal Comité

Al onze voorbije activiteiten

Alle voorbije activiteiten

 1. Slotevent Vaderkracht

  03 juni

  Vaderkracht_Banner1000x400px.png

   Anderhalf jaar werkten vaders uit diverse culturen rond het thema opvoeden.  Samen zochten ze naar manieren om de band met hun kinderen te verdiepen en ondersteunden ze elkaar bij al hun vragen over opvoeding. Doorheen de vele activiteiten en vormingsmomenten leerden ze zichzelf beter kennen, ontwikkelden ze hun skills en hadden ze vooral veel quality-time met hun kinderen

 2. ABC Fondsenwerving en subsidies

  27 mei

  10_2705_FonsenWerving.jpg

  Fondsenwerving en subsidies zijn cruciaal voor verenigingen om hun doelstellingen en activiteiten te realiseren. Maar de zoektocht naar sponsors en subsidies is niet vanzelfsprekend. In deze workshop leer je hoe je begint aan het werven van fondsen, hoe je een eenvoudige fondsen strategie uitstippelt en hoe je een subsidiedossier opstelt. 

 3. Spreken in het publiek

  25 mei

  9_2005_SprekenInPubliek.jpg

  Voel jij je onzeker als je gevraagd wordt in een groep het woord te nemen of een presentatie te geven? Iedereen heeft wel stress als je voor een publiek moet spreken/ Maar het goede nieuws is dat je dat kan leren, hoe je je zenuwen onder controle kan houden en hoe je een samenhangend verhaal kan vertellen dat je publiek boeit. 

 4. Omgaan met Trauma

  29 april

  7_2904_omgaanTrauma.jpg

  Wat is en hoe herken je trauma bij jezelf en anderen? Wat zijn tips en tricks om met trauma om te gaan? Deze workshop gaat in op zowel trauma bij kinderen en volwassen en besteed aandacht aan zelfzorg als je met trauma geconfronteerd wordt.

 5. Wettelijk kader werken met vrijwilligers

  27 april

  6_2704_wettelijkKaderVWjpg.jpg

  Alle IC-verenigingen werken met vrijwilligers maar soms is het onduidelijk wat het wettelijk kader is. Welke activiteiten zijn toegelaten en welke niet? En hoe zit dat nu met de vrijwilligersvergoedingen?

 6. Zakelijk beleid van jouw organisatie

  22 april

  5_2204_ZakelijkBeleid.jpg

  Elke vereniging heeft inkomsten en uitgaven. Hoe ga je hiermee om? Hoe registreer je dat? Wat zijn de verplichtingen? En wat vertellen de cijfers over jouw organisatie.Welke verschillende inkomsten kan je verwerven vanuit je organisatie? Je krijgt een zicht op verschillende soorten contracten waarmee prestaties kunnen vergoed worden.

 7. Benefiet IFTAR - IC & verenigingen

  31 maart

  beeld_startRamadam.jpg

  Wil je de verbindende sfeer van de Ramadan proeven?

 8. Life iftar Mechelen

  25 maart

  KOTK_Banner_LifeIftars_2023_FB.jpg

  Life Iftar - Kom op tegen kanker
  Mechelen

 9. De lagen van racisme en discriminatie

  15 maart

  banner_1303_Racisme.png

  Een interactieve gesprekavond over de verschillende lagen en vormen van racisme, van micro-agressies tot institutioneel racisme. 

Sluiten