Beste ##fullname##

In deze nieuwsbrief voor de maand juni kan je o.a. lezen over het slotevent 'Vaderkracht, over de goede resultaten van het project Ukraine@work, Refugee Walk 2023 en andere regionale nieuws, oproepen en nuttige info.

Veel leesplezier!

Team IC

Nieuws uit IC

Minister Bart Somers en schepen Karim Bachar in gesprek met vaders over ouderlijke rol: “Vaders moeten hun plaats opeisen”

2023-06-2023 Slotmoment02

Op zaterdag 2023 vond het slotmoment van het project Vaderkracht in het KAVA Congrescentrum in Antwerpen plaats, in aanwezigheid  van Vlaams minister van Gelijke Kansen, de heer Bart Somers, en de Antwerpse schepen van Gelijke kansen, de heer Karim Bachar. Na de voorstelling van het project dat anderhalf jaar duurde, gingen vaders in gesprek met hun eregasten. Het project had tot doel de betrokkenheid van vaders in de opvoeding van hun kinderen te verhogen. 

Lees meer

Meer en meer Oekraïense vluchtelingen aan het werk in Antwerpen

2022-04-11 Welkomspunt4

“Als we de tijd nemen om hen te begeleiden, boeken we resultaten”

Het aantal actieve leefloondossiers van Oekraïense vluchtelingen in Antwerpen is gehalveerd sinds het begin van de oorlog. En het project van de stad om Oekraïners naar werk te begeleiden werpt zijn vruchten af.

Lees verder

Traject Goesting in Participatie

goestingInParticipatie_4sessies

Met dit traject inspireert het Internationaal Comité mensen uit hun achterban en zet aan tot engagement in de brede zin van het woord. Hoe kan ik mij als burger engageren en inzetten in de samenleving? Wat is politiek engagement? En is er voor mij een toekomst weggelegd in de lokale politiek?

Lees verder

𝗞𝘂𝗺𝗯𝗮𝗮 verhuist naar Anderlecht en deelt de plek met het 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗮𝗹 𝗖𝗼𝗺𝗶𝘁é en het 𝗽𝗹𝗮𝘁𝗳𝗼𝗿𝗺 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗔𝗳𝗿𝗶𝗸𝗮𝗮𝗻𝘀𝗲 𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲𝘀𝘁𝗲𝗻.

voorgevel_960-kuumba

Groot nieuws! 𝗞𝘂𝗺𝗯𝗮𝗮 verhuist naar Anderlecht en deelt de plek met het 𝗜𝗻𝘁𝗲𝗿𝗻𝗮𝘁𝗶𝗼𝗻𝗮𝗮𝗹 𝗖𝗼𝗺𝗶𝘁é en het 𝗽𝗹𝗮𝘁𝗳𝗼𝗿𝗺 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗔𝗳𝗿𝗶𝗸𝗮𝗮𝗻𝘀𝗲 𝗮𝗿𝘁𝗶𝗲𝘀𝘁𝗲𝗻. Het is één van de twaalf nieuwe ‘𝘣𝘳𝘰𝘦𝘥𝘱𝘭𝘦𝘬𝘬𝘦𝘯’ een initiatief van Vlaamse minister Dalle, om de samenwerking binnen het Nederlandstalig gemeenschapsnetwerk te stimuleren.

Lees verder

Oekraïneteam CAW Limburg

banner oekraineteamHet Oekraïneteam van CAW Limburg maakt vluchtelingen, gastgezinnen en lokale besturen sterker via infosessies en groepssessies voor de Oekraïense vluchtelingen en werkt rond Oekraïense cultuur en tradities voor de gastgezinnen, via een praatgroep (ism OCMW) en individuele begeleiding bij psychosociale ondersteuning.

Lees verder