BXL@WORK: Word jij onze nieuwe jobcoach?

banner_jobcoach_website

Herken je bij jezelf empathie, flexibiliteit, zelfstandigheid en sterk in communicatie? Is menselijk contact jouw drijfveer? Ben je iemand die initiatief neemt, flexibel kan zijn en administratief sterk staat? Kies dan voor de job van jobcoach!
In deze functie begeleid je werkzoekenden met migratieachtergrond met een grote afstand tot de arbeidsmarkt bij hun zoektocht naar gepast werk of opleiding.
Je organiseert met partners een studiedag die de projectresultaten naar voren brengt.

Lees verder

Terugblik slotevent Vaderkracht

IMG_20230603_152110
Op 3 juni gingen vaders uit diverse culturen in gesprek met minister Bart Somers en Antwerpse schepen Karim Bachar over het thema opvoeden. Ze vertelden hoe zij de band met hun kinderen verdiepten en de impact van het project vaderkracht. Vaders versterkten elkaar, wisselden met elkaar uit en ontwikkelden allerlei skills.

Lees verder

Uittreksel strafregister verplicht voor vrijwilligers die met kinderen werken

happy-children-playing-together-outdoors-dancing-around-grass-enjoying-outdoor-activities-having-fun

De zomer is ondertussen van start en heel wat verenigingen organiseren kinderkampjes, taalkampjes of allerlei andere vrijetijdsactiviteiten voor kinderen. Sinds 1 februari 2023 moeten deze vrijwilligers of verengingen een uitreksel van het strafregister voorleggen. 

Lees meer

Ochtendgymnastiek in de buitenlucht

IMG-20230609-WA0000  
Oekraïense vereniging 'Edelweiss' in Genk organiseert ochtendgymnastiek in de Molenvijverpark in Genk. 

Vanaf 10 juni tot en met 26 augustus kan je deelnemen aan de ochtendgymnastiek van 10:00 tot 11:00. Iedereen is welkom, ongeacht de sportervaring, leeftijd of achtergrond. Tegelijkertijd is dit ook een unieke kans om nieuwe mensen te leren kennen en de Nederlandse taal te oefenen. 

PRAKTISCH
Deelnemen is gratis.
Je kan gratis parkeren aan de zijkant van het park. 

Tien dagen lang Gentse Feesten

Gent_Graslei_zonsondergang

De Gentse Feesten openen op vrijdag 14 juli om 22.30 uur met een openingspektakel aan Portus Ganda. Dit jaar is het een vrolijk en kleurrijk waterspektakel op muziek gekozen door het Vlasmarkt-koppel Gerald en An en in samenwerking met de Gentse DJ-School.

Lees verder