Onze activiteiten - Internationaal Comité

Onze activiteiten

Vind hier de nationale en regionale activiteiten terug van het IC.

Onze activiteiten

Onze komende Activiteiten

 1. Vrijwilligers werven en ondersteunen

  08 juni

  11_0806_VW_wervenOndersteunen.jpg

  Tijdens deze informatiesessie krijg je tips en tricks over hoe je vrijwilligers kan werven voor jouw vereniging. Maar ook op wat je moet letten bij het ondersteunen van je vrijwilligers. En uiteindelijk hoe je hen duurzaam inschakelt.

 2. Traject Goesting in Participatie

  10 juni

  BannerGoestingInParticipatie.jpg

  Met dit traject inspireert het Internationaal Comité mensen uit hun achterban en zet aan tot engagement in de brede zin van het woord. Hoe kan ik mij als burger engageren en inzetten in de samenleving? Wat is politiek engagement? En is er voor mij een toekomst weggelegd in de lokale politiek?

 3. Zomerscholen voor Oekraïense kinderen in Gent

  03 juli

  Zomerschool_Gent.JPG

  Stad Gent en het Internationaal Comité vzw organiseren deze zomer opnieuw een Zomerschool voor Oekraïense kinderen in Gent. Van 3 tot 14 juli voor het basisonderwijs, voor kinderen van 5 tot en met 12 jaar. 

 4. Oekraïense zomerschool in Genk

  10 juli

  banner_Oekrainse schoolGenk_website.jpg

  Deze zomer organiseert IC ism de stad Genk en de lokale Oekraïense verenigingen 'Edelweiss' en 'Jozif Slipyj Centrum vzw' een Oekraïense zomerschool in Genk. 
  Interactieve lessen Oekraïense taal en cultuur. Sport- en vrijetijdsactiviteiten in het Nederlands. Uitstapjes. Workshops. Lekkere en gezonde lunch.

Recente voorbije activiteiten

 1. Slotevent Vaderkracht

  03 juni

  Vaderkracht_Banner1000x400px.png

   Anderhalf jaar werkten vaders uit diverse culturen rond het thema opvoeden.  Samen zochten ze naar manieren om de band met hun kinderen te verdiepen en ondersteunden ze elkaar bij al hun vragen over opvoeding. Doorheen de vele activiteiten en vormingsmomenten leerden ze zichzelf beter kennen, ontwikkelden ze hun skills en hadden ze vooral veel quality-time met hun kinderen

 2. ABC Fondsenwerving en subsidies

  27 mei

  10_2705_FonsenWerving.jpg

  Fondsenwerving en subsidies zijn cruciaal voor verenigingen om hun doelstellingen en activiteiten te realiseren. Maar de zoektocht naar sponsors en subsidies is niet vanzelfsprekend. In deze workshop leer je hoe je begint aan het werven van fondsen, hoe je een eenvoudige fondsen strategie uitstippelt en hoe je een subsidiedossier opstelt. 

 3. Spreken in het publiek

  25 mei

  9_2005_SprekenInPubliek.jpg

  Voel jij je onzeker als je gevraagd wordt in een groep het woord te nemen of een presentatie te geven? Iedereen heeft wel stress als je voor een publiek moet spreken/ Maar het goede nieuws is dat je dat kan leren, hoe je je zenuwen onder controle kan houden en hoe je een samenhangend verhaal kan vertellen dat je publiek boeit. 

Bekijk al onze voorbije activiteiten

Sluiten