Internationaal Comité vzw - Nieuwsbrief
  Internationaal Comite   Online bekijken
Nieuwsbrief december 2021

Inhoudsopgave 
1. Algemene informatie nationaal
2. Activiteiten & nieuws uit regio
3. Netwerkpartners organiseren
4. Oproepen
5. Nuttige informatie


 
 

Algemene informatie

 

eyestetix-studio-2022-unsplashWelkom 2022
Het Internationaal Comité wenst iedereen van harte fijne feestdagen en een gelukkig Nieuwjaar toe.
We kijken ernaar uit u opnieuw te mogen ontmoeten tijdens één van onze vele bijeenkomsten groot of klein in 2022.
We wensen iedereen een goede gezondheid toe, hou het veilig en draag goed zorg voor uzelf en voor elkaar.

We organiseren dit jaar één nationale nieuwjaarsreceptie, maar zetten ook enkele regionale activiteiten in de kijker, om het jaar feestelijk in te zetten. Data en programma's zijn steeds onder voorbehoud van geldende maatregels.

SAVE THE DATE: Algemene Vergadering (voor regiobestuurders) & Nieuwjaarsreceptie IC Nationaal
zaterdag 29 januari 2022
we houden jullie op de hoogte

13/01-16/01 - The Living Room i.k.v. Knalfestival - My Big Bang
Leuvense verenigingen verwelkomen je 5 dagen voor ontmoeting, inspiratie en exploratie in het historisch stadhuis. The Living Room is het participatief traject van KNAL! dat Leuvense verenigingen heeft samengebracht en doen brainstormen over het ontstaan van het heelal. Lees verder

15/01 - concert Soirée Harira
Soirée Harira presenteert een bonte avond vol lekker eten, muziek en dans. Net als in de gelijknamige Marokkaanse soep serveren we je een rijke mix aan muzikale smaken en kleuren. Deze editie staat in teken van zowel het Berberse als Russisch-Orthodoxe nieuwjaar. Dubbel feest dus! Lees verder


 
 
 
Update Overlegcomité maatregelen

Op woensdag 22 december kwam het overlegcomité opnieuw samen. Via onderstaande link vind je steeds de recentste maatregelen terug.

Lees verder
 

 
 

ACTIVITEITEN & nieuws uit LIMBURG

 

flyer perspectief-benefiet-12.2021Nog tot 7/01/22 - Tentoonstelling Perspectief
Perspectief vzw en VPKB Hasselt tonen werken van Martin Oluwadiran in de benefiet-tentoonstelling 'Seed of Love' - 'Kiem van Liefde'in sociaal restaurant Klavertjevier, Fonteinstraat 69 in Hasselt - Runkstvan 4 december 2021 tot  7 januari 2022

De werken zijn te koop. De opbrengst gaat integraal naar het Noodfonds van de Verenigde Protestantse Kerk van België (VPKB)Je kan tijdens de openingsuren van het restaurant een kijkje gaan nemen:Op maandag en vrijdag van 11:00 tot 13:00 (enkel afhaal) en op woensdag van 11u tot 14u (afhaal en ter plaatse eten)

De vernissage vindt plaats op zaterdag 4 december 2021 in Klavertjevier om 19:00 Sprekers zijn: Roger Vandebroek, Lianne de Oude, Maryam Jamshid en Habib El Ouakili

Open tijdens de restaurant uren: maandag en vrijdag van 11u tot 13u - woensdag van 11u tot 14u

Contact:

  • Martin Oluwadiran - oluwadiran@hotmail.com - 0476 62 69 58
  • Jo Schreurs - joschreurs54@gmail.com - 0474 40 50 27
  • Lianne de Oude - lianne.deoude@scarlet.be - 0486 22 60 81

 
 
 
Help weeskinderen uit Togo

Genesis vzw wil graag weeskinderen uit Togo helpen naar school gaan. Met jullie hulp kunnen ze weer een jaar naar school. Wil je mee helpen? Stort een bedrag naar wens.

Meer info
 

 
 

ACTIVITEITEN & nieuws uit OOST-VLAANDEREN

 
 
 
 
Nederlands voor anderstaligen via Ligo - Centrum voor Basiseducatie (09/2021 - 06/2022)

Anderstaligen kunnen vanaf 1 september bij ons Nederlands leren. Ook mensen die al wat Nederlands kennen, maar dit nog willen verbeteren, kunnen bij ons terecht. Zij leren hun plan te trekken in het Nederlands in alledaagse situaties.
Voor mensen die niet kunnen lezen en schrijven in de eigen taal, zijn er aangepaste cursussen.

Lees verder
 

 
 

Activiteiten & nieuws uit Antwerpen

 
 
 
 
15/01 - Informatieve wandeling over het klimaat met proevertjes

Miste je in september onze eerste klimaatwandeling? Geen nood! Op 15 januari krijg je een nieuwe kans. Je kan starten om 9.30 uur of om 14.00 uur op de parking van de bib van Westerlo. Tijdens deze mooie natuurwandeling van ongeveer 7 kilometer maak je kennis met de bijzondere biodiversiteit in onze regio en vertellen we meer over klimaat en klimaatverandering. Welke problemen ondervinden soorten die migreren en wat ondervindt de mens door de klimaatopwarming?

Lees verder
 

Volg de activiteiten van IC Antwerpen op onze speciale facebookpagina


 
 

Activiteiten & nieuws uit Vlaams-Brabant

 
 
 
 
10/01 tot 02/05 - Verkeersregels Opfrissen

Heb je je rijbewijs maar wil je graag je kennis van de verkeersregels opfrissen? Wil je leren welke regels er de voorbije jaren veranderd zijn of bijgekomen zijn? Heb je kansen gemist op school? Wil je op een leuke manier iets bijleren? Dat kan bij Ligo. De cursus is gratis, we vragen enkel een kleine bijdrage voor de kopiekosten.

Lees verder
 

 
 

ACTIVITEITEN en nieuws uit BRUSSEL

 
 
 
 
tot 25/06 - Voorleesuurtjes Bib Elsene

De voorleesuurtjes starten elke zaterdag om 11u. Iedere eerste zaterdag van de maand een baby-voorleesuurtje voor de allerkleinsten (1.5 - 4 jaar) met Theater Kukulu. Iedere tweede en vierde zaterdag van de maand leest voorlezer Erik voor in het Nederlands (4 - 8 jaar). Alle andere zaterdagen wordt voorgelezen in het Nederlands of in een andere taal (4 - 8 jaar).

Lees verder
 

 
 

Netwerkpartners organiseren

 

vormingplusVormingen rond werken met vluchtelingen of nieuwkomers - dec en voorjaar '22
Avansa Waas & Dender biedt opnieuw heel wat gratis vorming aan voor vrijwilligers die werken met vluchtelingen of nieuwkomers. Je hebt de keuze uit 8 thema’s. Alle thema’s worden online gegeven. De meeste thema’s kun je ook fysiek volgen op verschillende plaatsen in de provincie.
Via onderstaande link vind je alle vormingen. Als je doorklikt, krijg je meer informatie en kun je je meteen inschrijven als je dat wilt. Wacht daar niet te lang mee. De eerste vorming start al op 9 november, en dat is heel binnenkort!
Overzicht van de vormingen


 
 
 
Limburgs vrijwilligersbos - Boomplantactie

Verplaatst naar februari 22
Plant mee aan een bos in beweging. In het voorjaar gaf beweging.net Limburg, samen met Limburgs Landschap vzw de aanzet voor een Limburgs vrijwilligersbos. Elke partnerorganisatie plantte toen al symbolisch één boompje.

Photo by Eyoel Kahssay on Unsplash

Lees verder
 

 
 
 
Wandel door het onzichtbaar Antwerpen

Ben je benieuwd naar hoe Antwerpen ervaren wordt door mensen zonder wettig verblijf? Tijdens een door hen ontworpen wandeling ontdek je waar ze zich ontspannen, waar ze mensen ontmoeten, waar ze zich thuis voelen, waar ze hulp krijgen, en nog veel meer! De wandeling kan je op eigen houtje uitvoeren via een wandelgids op je smartphone.

Meer info
 

 
 

Oproep

 
 
 
 
Lokale helden is terug!

Tal van IC-verenigingen waren er in 2019 bij.
Of je nu een organisator in hart en nieren, beginnend muzikant, ervaren rot of een bakker met een peperkoeken hart voor muziek bent: iedereen die van muziek en z’n lokale scene houdt kan deelnemen aan Lokale Helden 2022. Ga op zoek naar jouw lokaal muzikaal talent en zet ze op 30 april 2022 op een podium.

Meer info - hoe deelnemen?
 

 
 
 
Petitie: Geen mensen op straat - Vluchtelingenwerk Vlaanderen

De opvang zit vol. Het aantal mensen dat zich kan aanmelden, is beperkt. Wie zich niet kan aanmelden, krijgt geen opvang. Maar ook voor wie zich aanmeldt, is opvang niet gegarandeerd. Resultaat: mensen blijven buiten en moeten de nachten op straat doorbrengen.
#GeenMensenOpStraat

Teken de petitie
 

 
 

Nuttige informatie

 
 
 
 
Begrijpelijke info over het coronavirus

Algemene voorlichting in 13 talen
De maatregelen en dringende adviezen tegen corona worden steeds weer aangescherpt. Blijf zo veel mogelijk thuis, doe een zelftest als je op bezoek gaat of bezoek ontvangt en laat je testen bij klachten. Ook als je gevaccineerd bent

Meer info
 

 
 
 
Foto's zonder copyright

Heb je vaak foto's nodig voor je website/facebook-pagina of voor je uitnodigingen? Op de website 'Unsplash.com' kan je heel veel materiaal zonder copyright vinden. Let er wel op dat het een Engelse pagina is en dat je in het Engels moet zoeken.

Photo by Markus Winkler on Unsplash

Bezoek de website
 

 
 
 
VZWebinar - SCWITCH & Assist

In samenwerking met Assist ontwikkelde Scwitch een gratis Youtubekanaal, nl. VZWebinar. Via onderstaande link kom je op de Youtube-kanaal, waar je de meest prangende en praktische vzw-vragen vindt toegelicht in korte infofilmpjes.

Naar het Youtube-kanaal
   Internationaal Comite  info@icvzw.be | www.icvzw.be
Monseigneur Broekxplein 6 | 3500 Hasselt | 011 29 09 17
Lees hier onze privacyverklaring

Volg ons op Social Media

Facebook icon   Twitter icon   Instagram icon   YouTube icon
Uitschrijven of inschrijven voor andere media