Internationaal Comité vzw - Nieuwsbrief
  Internationaal Comite   Online bekijken
extra nieuwsbrief limburg april
 
 

webinar: mentale weerbaarheid

 

Al meer dan een jaar staat de wereld op zijn kop! Dit heeft ook een impact op onze mentale weerbaarheid. We voelen spanning, hebben stress, zijn angstig, zijn het moe, zijn in de war en onzeker. Tijdens dit webinar leer je jezelf kennen en krijg je tips om jezelf weerbaarder te maken in deze moeilijke periode. Deelname is gratis, inschrijving wel verplicht.

webinar mentale weerbaarheid-uitnodiging.png


 
 

vacature werfreserve RIMO LIMBURG

 

cropped-SO_logo_RIMO_mso_RGB_A4-1-2048x417.pngRIMO Limburg legt een werfreserve aan van 1 jaar voor de functie van opbouwwerker met een tewerkstellingsgraad tussen 50% en 100% ter invulling van opbouwwerkprojecten die in onderhandeling zijn met lokale besturen en/of vervangingen binnen hun huidige personeelskader.

Iedereen die op zoek is naar een maatschappelijk geëngageerde job, vlot contact kan leggen met kwetsbare doelgroepen, strategisch kan denken en handelen en goed kan netwerken, wordt aangemoedigd om hiervoor te solliciteren.

Meer informatie vindt u in volgende vacature.


 
 

voortraject hoger onderwijs voor anderstalige nieuwkomers

 

Anderstalige nieuwkomers ondervinden heel wat drempels om de stap te zetten naar het hoger onderwijs: het academisch Nederlands, leerstrategieën … Enkele organisaties bundelen de krachten en zetten hiervoor een samenwerking op poten in de regio Limburg: het Agentschap Integratie en Inburgering, VDAB, Leerwinkel Genk, Hogeschool PXL, UCLL, UHasselt en alle Limburgse centra voor volwassenenonderwijs.

Vanaf september 2021 organiseren we een voorbereidingsjaar voor anderstalige nieuwkomers die hoger onderwijs willen volgen.

Voor wie is dit voortraject?

  • Anderstalige nieuwkomers die willen verder studeren
  • Ex-OKAN-leerlingen

Wat houdt zo’n voortraject in? Cursisten worden klaargestoomd voor het hoger onderwijs.

  • Cursisten leren (academisch) Nederlands zodat ze met vertrouwen hun hogere studies kunnen starten. Verder zijn er ook modules rond ‘leren leren’ en specifieke technische  vakken.
  • Het is een voltijdse opleiding met les op weekdagen, tussen 9 en 17 uur.
  • Het voortraject duurt maximum één academiejaar.

image001 (2).jpg

Tijdens de online infosessie op 23 april om 13.30 uur wordt meer info gegeven over het traject en over hoe je klanten kan toeleiden.

Schrijf je in voor de online infosessie! - Graag registreren vóór 19 april. Je ontvangt een link voor MS Teams voor de start van de sessie.

Dit is een initiatief van het Agentschap Integratie en Inburgering, VDAB, Leerwinkel Genk, Hogeschool PXL, UCLL, UHasselt en alle Limburgse centra voor volwassenenonderwijs.


Stuur deze info gerust door naar de leden van jullie vereniging of naar andere geïnteresseerden!
info@icvzw.be | www.icvzw.be
Monseigneur Broekxplein 6 | 3500 Hasselt | 011 29 09 17
Lees hier onze privacyverklaring

Volg ons op Social Media

Facebook icon   Twitter icon   Instagram icon   YouTube icon
Uitschrijven of inschrijven voor andere media