Internationaal Comité vzw - Nieuwsbrief
  Internationaal Comite   Online bekijken
Nieuwsbrief oktober 2021

Inhoudsopgave 
1. Activiteiten & nieuws uit regio
2. Algemene informatie nationaal
3. Netwerkpartners organiseren
4. Oproepen
5. Nuttige informatie


 
 

ACTIVITEITEN & nieuws uit LIMBURG

 
 
 
 
6/11 - Gesprektafels met een (h)eerlijk ontbijtje

Is de toekomst vrouwelijk? Een feminiene aanpak van maatschappelijke problemen, laat staan globale uitdagingen als armoede en de klimaatverandering, bestaat dat? Wij tonen je op zaterdag 6/11 graag enkele inspirerende voorbeelden uit de praktijk.

Meer info en inschrijven
 

 
 
 
12/11 - Diwali, festival of lights

DIWALI 'het feest van het licht' is een van de grootste festivals van India, dat staat voor het vieren van hoop en succes. Ervaar jouw reis door India door middel van lekker Indisch eten, Bollywood moves, fijne ontmoetingen en een bijzonder ritueel.

Lees verder
 

 
 
 
13/11 - Hakuna Matata - Keniaanse Foodfest

Seed of Love vzw organiseert op zaterdag 13 november een Keniaanse Foodfest 'Hakuna Matata' t.v.v. haar project in Kenia. Deuren open om 18u00

Meer info en reserveren
 

 
 
 
16.11 - Stemmen van de migratie: Vroeger en nu

Migratie is van alle tijden. Wat doet het met ons? Wat is het verschil tussen migratie van vroeger en die van nu? Tom Naegels, auteur en journalist, geeft ons meer inzicht samen met de panelleden ...

Lees verder
 

 
 
 
Help weeskinderen uit Togo

Genesis vzw wil graag weeskinderen uit Togo helpen naar school gaan. Met jullie hulp kunnen ze weer een jaar naar school. Wil je mee helpen? Stort een bedrag naar wens.

Meer info
 

 
 

ACTIVITEITEN & nieuws uit OOST-VLAANDEREN

 
 
 
 
7/11 - Boekenmarkt Het Gesproken Dagblad met signeersessies

Prachtig aanbod tweedehands boeken, in samenwerking met De Corridor in de Olmenlaan en, voor het eerst, ook met het recreatiedomein Prullenbos

Lees verder
 

 
 
 
Nederlands voor anderstaligen via Ligo - Centrum voor Basiseducatie (09/2021 - 06/2022)

Anderstaligen kunnen vanaf 1 september bij ons Nederlands leren. Ook mensen die al wat Nederlands kennen, maar dit nog willen verbeteren, kunnen bij ons terecht. Zij leren hun plan te trekken in het Nederlands in alledaagse situaties.
Voor mensen die niet kunnen lezen en schrijven in de eigen taal, zijn er aangepaste cursussen.

Lees verder
 

 
 

Activiteiten & nieuws uit Antwerpen

 
 
 
 
Familiedag Sprookjesland

We nodigen je uit op zondag 7 november voor de Familiedag "Sprookjesland”, die zal plaatsvinden op het adres: Schouwburg Luchtbal, Columbiastraat 8A, 2030 Antwerpen.

Lees verder
 

image-from-rawpixel-CPR-reanimerenMooie kans voor uw vereniging
Volg jij dit najaar een opleiding reanimeren in Borgerhout? De opleiding duurt 2u. Schrijf je in door te surfen naar www.antwerpenredt.be of klik hieronder op de datum van jouw keuze.

 Di 16/11/2021 om 19u Za 18/12/2021 om 10u

Verenigingen die interesse hebben in een speciale vorming ‘Reanimeren’ kunnen zich opgeven bij hun contactpersoon bij IC. Bij voldoende interesse organiseren wij een eigen sessie met het Vlaamse Kruis.


Volg de activiteiten van IC Antwerpen op onze speciale facebookpagina


 
 

Activiteiten & nieuws uit Vlaams-Brabant

 
 
 
 
Crea-avontuur HERFSTvakantie ma 02/11 tem woe 04/11

Samen gaan we met de kinderen op ontdekkingstoch doorheen het creatieve. Het plezier tijdens de reis, het ontdekken van een nieuwe wereld en nieuwe materialen is daarbij belangrijker dan de bestemming. Word onze nieuwe meester-gast: stroop je mouwen op en ga mee met ons op crea-avontuur!

Lees verder
 

 
 
 
18/11 - Digitale infosessie 'Gezonde voeding met een vleugje geluk’

De Week van de Smaak (18 – 28 november) staat dit jaar in het teken van ‘De smaak van geluk’.
Want eten en drinken staat voor genieten, gezellig samenzijn, recepten delen, …
Ook Logo Zenneland, Preventie Pajottenland en Gezonde Gemeente gaan aan de slag met de voedingsdriehoek en de smaken van geluk.

Lees verder
 

 
 

ACTIVITEITEN en nieuws uit BRUSSEL

 
 
 
 
van sept tot dec - Ciranda de Palavras

AETCIS nodigt je uit voor 'Ciranda de Palavras, Espace d'écoute, de paroles et de construction de liens' Ruimte voor luisteren, spreken en verbindingen leggen om de dagelijkse zorgen beter kunnen begrijpen en onze kleine en grote overwinningen van elke dag kunnen waarderen.

Meer info (pus d'info)
 

 
 
 
10/11 - Oudercafé: communiceren met kleine kinderen

Elke eerste woensdag van de maand organiseert De Zeyp in samenwerking met Kind & Gezin en Huis van het Kind Brussel een activiteit voor ouders met jonge kinderen. Kom gerust langs en ontmoet andere ouders. Elke week krijg je praktisch informatie over het ouderschap.

lees verder
 

 
 

Algemene informatie

 
 
 
 
Campagne 'Verenigen doen we samen'

OEF! Na anderhalf jaar behelpen mogen sociaal-culturele en amateurkunstenorganisaties opnieuw volop fysieke activiteiten organiseren, mits het in acht nemen van een aantal ingeburgerde coronamaatregelen. Die organisaties hebben bakken goesting en knaldrang, maar om burgers aan te zetten (opnieuw) deel te nemen aan het verenigingsleven en om steden en gemeenten aan te moedigen dat verenigingsleven zo goed mogelijk te ondersteunen in hun heropstart, lanceert De Federatie in samenwerking met Publiq de campagne "Verenigen doen we samen".

Lees verder
 

Hand in Hand-beeldHoe kan je steden en gemeenten dekoloniseren?
Een nieuwe campagne van Hand In Hand
Hand in Hand tegen racisme vzw start in het najaar met een nieuwe lokale dekoloniseercampagne in een aantal steden en gemeenten. Hierbij willen ze de komende twee jaar belangrijke stappen vooruit zetten op het vlak van dekolonisering van een reeks belangrijke domeinen in onze samenleving. Ze willen zich hierbij zeker niet beperken tot de dekolonisering van de openbare ruimte, laat staan enkel de wijziging van koloniale straatnamen of standbeelden, hoe belangrijk deze symbolen ook zijn.

In de komende maanden wordt verder overlegd met alle betrokkenen, landelijk en lokaal, over de juiste eisen en methodiek. Heb je interesse om mee te werken, in de voorbereiding of in de eigenlijke campagne? Laat hen dan iets weten via info@anti-racisme.be of via een formulier: https://www.anti-racisme.be/nl/medewerker-dekoloniseercampagne-2021-2023 .


 
 
 
Blijf genieten van je vrijheid

Wat zijn de huidige maatregelen? Om het coronavirus te stoppen zijn er verschillende regels. Deze regels zijn belangrijk voor de gezondheid van iedereen. Zo word jij niet ziek of kan je niemand ziek maken. Dankjewel om ze te volgen. Samen stoppen we het coronavirus.
Let op: afhankelijk van het lokaal alarmniveau kunnen er extra maatregelen worden genomen op lokaal niveau: raadpleeg de website van de stad of gemeente.

Lees verder
 

 
 

Netwerkpartners organiseren

 
 
 
 
in nov en dec - Groep van 30 - Room with a view

De ‘Groep van 30’ is de eerste grote fase van het project “Room with a view. Denk mee over woonzorg van morgen”. In een traject van 4 workshops, 3 workshops van een ½ dag en 1 van een volledige dag, gaan we met een diverse groep mensen aan de slag om samen leidende principes te formuleren waaraan residentiële zorgvormen voor ouderen in de toekomst moeten voldoen.

Meer info, programma en inschrijven
 

 
 
 
02/12 - LEVL organiseert eerste online studiedag

Onthoud de datum: 2 december 2021 van 9.30 tot 12.30 uur. Want dan nodigt LEVL haar brede netwerk uit om deel te nemen aan LEVL’s eerste online studiedag over “Vrouwen met een migratieachtergrond op de arbeidsmarkt”. We organiseren deze studiedag in samenwerking met ella, Furia, de Nederlandstalige Vrouwenraad en andere partners.
De online studiedag is gratis en richt zich op iedereen met interesse in dit thema.
Photo by Christina @ wocintechchat.com on Unsplash

Meer info en inschrijven
 

 
 
 
Furia Vrouwendag op 11 november!

De Nationale Vrouwendag is een feministische strijddag vol ontmoeting, ontdekking, reflectie en beleving. Dit jaar is het de 50ste editie wat wil zeggen dat we er een groot feest van maken! Want alhoewel de strijd nog niet gestreden is, zijn er ook zaken om te vieren.

Meer info
 

vormingplusVormingen rond werken met vluchtelingen of nieuwkomers
Avansa Waas & Dender biedt opnieuw heel wat gratis vorming aan voor vrijwilligers die werken met vluchtelingen of nieuwkomers. Je hebt de keuze uit 8 thema’s. Alle thema’s worden online gegeven. De meeste thema’s kun je ook fysiek volgen op verschillende plaatsen in de provincie.
Via onderstaande link vind je alle vormingen. Als je doorklikt, krijg je meer informatie en kun je je meteen inschrijven als je dat wilt. Wacht daar niet te lang mee. De eerste vorming start al op 9 november, en dat is heel binnenkort!
Overzicht van de vormingen


 
 
 
Save the Date: Hart boven Hard-dag 20/11 in Antwepen

We gaan er weer voor: zet 20 november met stip in je agenda. Deze live Hart boven Hard-dag vindt plaats in Antwerpen en draait rond het thema Wonen.

Meer info
 

 
 

Oproep

 
 
 
 
Vacature bij Avansa Limburg (vroeger VormingPlus)

Avansa Limburg zoekt een vormingswerker voor een tijdelijk contract van 1 jaar.
De vormingswerker ontwikkelt sociaal-culturele activiteiten en projecten over duurzaam samenleven en gelukkig zijn. Dit doe je met bijzondere aandacht voor kansengroepen: mensen in armoede en etnisch-culturele minderheden.
Deadline voor sollicitatie: vóór 6 november

Meer info
 

 
 
 
Infolijn Vluchtelingenwerk

De Vluchtelingen Infolijn en juridische helpdesk is er voor alle vragen die te maken hebben met asielzoekers en vluchtelingen.
Je kan de Vluchtelingen Infolijn contacteren voor al je vragen rond asiel, migratie en integratie.

Lees verder
 

 
 
 
Iedereen verdient vakantie

Inloophuis Limani vzw organiseert gezinsvakanties aan zee voor gezinnen die vechten tegen kanker.
Inschrijven kan via onderstaande link:

Info & contact
 

 
 
 
Project Liedjesbundel - Cemper

CEMPER, het Centrum voor Muziek- en Podiumerfgoed zoekt voor één van haar projecten kinderliedjes om samen met Lannoo een kinderboek uit te werken met daarin 100 liedjes die in Vlaanderen en Nederland gezongen worden. In het boek zal de diversiteit uit de maatschappij weerspiegeld worden. - Contact: kato.masschelein@cemper.be - 0471/55.16.86

Lees verder
 

 
 

Nuttige informatie

 
 
 
 
Toolbox van IKORGANISEER.BE

In deze toolbox bundelen vind je handige tools voor jou als organisator van muziekevenementen. Tools die speciaal voor jou ontwikkeld werd, maar ook bestaande tools die je verder op weg kunnen zetten.

Lees verder
 

 
 
 
Foto's zonder copyright

Heb je vaak foto's nodig voor je website/facebook-pagina of voor je uitnodigingen? Op de website 'Unsplash.com' kan je heel veel materiaal zonder copyright vinden. Let er wel op dat het een Engelse pagina is en dat je in het Engels moet zoeken.

Photo by Markus Winkler on Unsplash

Bezoek de website
 

 
 
 
VZWebinar - SCWITCH & Assist

In samenwerking met Assist ontwikkelde Scwitch een gratis Youtubekanaal, nl. VZWebinar. Via onderstaande link kom je op de Youtube-kanaal, waar je de meest prangende en praktische vzw-vragen vindt toegelicht in korte infofilmpjes.

Naar het Youtube-kanaal
   Internationaal Comite  info@icvzw.be | www.icvzw.be
Monseigneur Broekxplein 6 | 3500 Hasselt | 011 29 09 17
Lees hier onze privacyverklaring

Volg ons op Social Media

Facebook icon   Twitter icon   Instagram icon   YouTube icon
Uitschrijven of inschrijven voor andere media