Internationaal Comité vzw - Nieuwsbrief
  Internationaal Comité   Online bekijken
Nieuwsbrief januari 2020

Inhoudsopgave 
1. Algemene informatie nationaal
2. Activiteiten in regio
3. Netwerkpartners organiseren
4. Oproepen
5. Nuttige informatie


 
 

Algemene informatie Nationaal

 
 

 

 

IC wenst iedereen een fanatastisch 2021 toe

nieuwjaarswensen2021.jpg


     
 
Info van je vereniging op de IC-website 

Onze verenigingen-pagina op www.icvzw.be willen we graag aanvullen. Hiervoor hebben we jou nodig. Via onderstaande vind je het google formulier, hier kan je je logo en andere foto's aan toevoegen. Is jullie fiche al ingevuld? Kijk even de info na en laat ons weten als je iets wilt aanpassen.

naar de verenigingen-pagina
 

beeldFB (3).jpgCorona info website van IC 
Hier vind je in verschillende talen blogs met de laatste maatregelen.

Ga naar de infowebsite:
https://www.ic-corona.info/


Algemene info - Corona

Op de FB-pagina van de WGO (WHO) vind je diverse algemen info en tips.

Lees verder
Update Corona maatregelen

Via onderstaande link kan je de laatste updates van de Corona-maatregelen volgen.

Lees verder

 
 

ACTIVITEITEN IN LIMBURG

 
 

 

 
     
 
Wandelen en fietsen rond C-mine 

Vanaf C-mine kan je vertrekken voor verschillende wandelingen en mooie fietsroutes.De Finger food route neemt je mee langs winkeltjes en cafés in de Vennestraat, van een Turkse supermarkt tot een stukje cité, met proevertjes onderweg. Met de ontdekkingskaart C-mine verken je de tuinwijk van Winterslag, een wandelroute van 4 kilometer.

Lees verder
 

     
 
De Lommelse Sahara 

Het gebied Sahara doet zijn naam alle eer aan: de grote zandvlakte lijkt op een miniatuurwoestijn. Maar er zijn ook helderblauwe meertjes, heidestroken en geurende naald- en loofbossen. De schilderachtige landschappen en de enorme afwisseling maken een wandeling hier tot een unieke ervaring.

Meer info
 

 
 

ACTIVITEITEN OOST-VLAANDEREN

 
 

 

 
     
 
Lichtwandeling Gent 

Gent startte in 1998 met de uitvoering van een integraal lichtplan voor de hele stad. Met het lichtplan heeft de stad lichtaccenten geënt op de elementaire Gentse monumenten, gebouwen, toegangspoorten, ... Nieuwsgierig geworden naar hoe dat Gentse lichtplan in werkelijkheid aanvoelt?

Lees verder
 

     
 
19/1 - Infoavond Biologische en Biodynamische landbouw 

Werken in en rond de biolandbouw is een mooi en zinvol beroep, maar het vraagt ook veel realiteitszin, doorzetting, werklust, zakelijk en praktisch inzicht, ... .Bovendien valt de stap naar de landbouw niet te onderschatten voor wie er niet in opgroeide.
Tijdens de info-avond kom je alles te weten over het leertraject en is er ruimte voor al je vragen.

Lees verder
 

 
 

Activiteiten Antwerpen

 
 

 

 

Logo IC Empowertdef.jpg

Project IC Empowert loopt af
In december vond de laatste inspiratieavond plaats. IC vzw bedankt de lidverenigingen en de educatieve medewerkers voor de moeite die ze hebben gedaan om IC empowert succesvol te maken. Dankzij jullie inzet hebben we boeiende inspiratieavonden gehad en een mooi uitkomst.

Door het enthousiasme van de lidverenigingen willen we daarom graag een moment terug in januari inplannen. Deze momentje is om jullie meningen, bedenkingen en feedback te horen over de verschillende thema's en de sprekers die aanwezig waren tijdens de sessies. 

Datum: 14 januari 2021 (voorlopige datum, bij wijziging zullen we aan de deelnemers de nieuwe datum meedelen)
Plaats: Zoom (Link wordt later meegedeeld)
Tijd: 18u-20u


logo cohousing edegem.gif

05/1 - online infosessie Cohousing Minerve 
Cohousing: Een nieuwe woonvorm om te omarmen. Gezellig, warm, samen en toch privé. Bij cohousing worden de voordelen van een private woning gecombineerd met het delen van gezamenlijke voorzieningen. Zo ontstaat een warme en interactieve buurt waar het voor jong en oud fijn is om thuis te komen. Meer info

 


 
 

Activiteiten Vlaams-Brabant

 
 

 

 
     
 
Archeologiedagen: Speur naar sporen uit het verleden 

Ga op archeologische speurtocht in de stad. Haal je brochure in het stadskantoor, bij Visit Leuven of in de bibliotheken en volg de archeologische wandelroute met zoek- en doe-opdrachten. Je kan de volledige route doen (2,5 km) of je eigen (kortere) wandeling samenstellen aan de hand van de verschillende locaties. Neem een potlood of balpen mee!

Lees verder
 

     
 
30/01 - Digidokter: Werken in de cloud 

Nu we hoe langer hoe meer digitaal moeten samenwerken, heb je ongetwijfeld al van de ‘cloud’ gehoord. Maar wat is die fameuze wolk nu eigenlijk? In deze sessie legt Digidokter Peije je dit haarfijn uit, vertelt hij wat je ermee kan doen en vergelijkt hij de mogelijkheden. Na de sessie staat hij je bij met al je tablet- en smartphonevragen.

Lees verder
 

 
 

ACTIVITEITEN BRUSSEL

 
 

 

 
     
 
Wandelbuddy's 

Ga je graag wandelen, maar liever niet alleen? Connecting Brussels en de VGC-sportdienst brengen wandelaars bij elkaar.
Zoek een ‘wandelbuddy’ via Brussel wandelt.

Lees verder
 

     
 
12/2020 - 06/2021 - Zenmeditatie voor iedereen 

De houding van de zenmeditatie wordt aangeleerd: de aandacht voor de juiste lichaamshouding in meditatie, het volgen van de in – en uitademing, het observeren van het opkomen en verdwijnen van gedachten.

Lees verder
 

 
 

Netwerkpartners organiseren

 
 

 

 
     
 
Project Pennenvriend van Integratie & Inburgering  

Nieuw initiatief om thuis Nederlands te oefenen: pennenvriend. Een anderstalige en een Nederlandstalige vrijwilliger worden gematcht. Ze communiceren enkel digitaal met elkaar: ze schrijven e-mails over hun leven in coronatijd, over hun familie, hun werk en hobby’s, … En daarvoor hebben ze enkel een e-mailadres nodig!

Lees verder
 

     
 
Online vormingen bij Vormingplus - regio Mechelen 

Online ontmoeten en bijleren
Je krijgt een seintje van zodra we je terug veilig fysiek kunnen ontvangen. Tot dan houden we je warm met een waaier aan online activiteiten.

Meer info
 

     
 
Een job zonder sollicitatie? 

Gebaseerd op het Amerikaanse Open Hiring®-model, maakt ook Stad Mechelen bedrijven op haar grondgebied warm voor het principe van een job zonder sollicitatie. Het project kreeg in Mechelen de naam ‘12work’.

Lees verder
 

Bijlessen Hasselt! (3).png

Bijlesclubs PEP vzw (tot eind mei 2021)
PEP!, Positive Education Psychology, heeft als doel om kansarme jongeren op de juiste plaats in het onderwijs te krijgen. De juiste plaats houdt in dat een jongere onderwijskeuzes maakt op basis van eigen interesses en talenten. Dit willen ze verwezenlijken door middel van verschillende projecten. Één van de grootste projecten zijn de bijlesclubs. De wekelijkse peer-to-peer bijlessen vinden plaats op woensdag in Genk, Hasselt en Antwerpen; en de zaterdag in Brussel.

Algemene info over de Bijlesclubs: klik hier
download flyer voor lesgever
download flyer voor lesvolger

Afhankelijk van de corona-maatregelen zullen er volgend jaar eventueel online alternatieven komen.


 
 

Oproep

 
 

 

 
     

Vacature bij LPV

Wil jij de nieuwe medewerker worden bij het Limburgs Platform voor Vluchtelingen? (M/V/X)

Het Limburgs Platform voor Vluchtelingen (LPV) is een netwerk van vrijwilligers, lokale groepen, organisaties en personen die zich inzetten voor ‘Mensen op de Vlucht’ in Limburg en zoekt een voltijdse medewerker in het kader van het project “digitale geletterdheid van de meest kwetsbare vluchtelingen in Limburg’ en ondersteuning voor de algemene werking van het LPV.

Meer info

     
 
Connecting Brussels 

De VGC lanceert een projectoproep in het kader van Connecting Brussels. Hiermee wil de VGC kleinschalige solidariteitsacties ondersteunen. Initiatieven van burgers, verenigingen en organisaties, gericht op het stimuleren van verbondenheid en het tegengaan van eenzaamheid en isolement, kunnen via deze oproep een financiële ondersteuning krijgen.

Lees verder
 

     
 
Welzijnszorg voert dit jaar campagne rond wonen. 

Een goede woning zou voor onbetaalbare momenten moeten zorgen. Voor 1 op de 5 huishoudens is wonen onbetaalbaar. Onaanvaardbaar!
Daarom doet Welzijnszorg een warme oproep om mee te bouwen aan de virtuele wolkenkrabber!
Met jouw stem stapt Welzijnszorg straks naar de bevoegde minister.

Teken hier de petitie
 

     
 
Hidrodoe zoekt stagiair(e)s 

Hidrodoe in Herentals zoekt stagiair(e)s.
Ken je iemand die op zoek is naar een stageplaats voor een lerarenopleiding?

Lees verder
 

     
 
Open – Leercentrum zoekt vrijwilliger(s) voor Hasselt 

Specifiek voor Hasselt zoeken we lesgever(s) voor een groep van maximum 10 cursisten en dit op woensdag, donderdag en vrijdagvoormiddag. Indien je de cursisten met talen (Nederlands, Frans, Engels) en/of het vak Wiskunde wil helpen, contacteer ons dan zo snel mogelijk tijdens kantooruren op het telefoonnummer hierboven of op 0470/79 59 48.

Lees verder
 

 
 

Nuttige informatie

 
 

 

 
     
 
Groep INTRO begeleidt werk-welzijnstrajecten 

Kwetsbare doelgroepen op weg naar een duurzame job
Een deel van de Vlaamse werkzoekenden kampt met armoede en sociale uitsluiting. Daarom heeft de Vlaamse overheid samen met het Europees Sociaal Fonds opnieuw geld vrijgemaakt voor deze doelgroep.

Lees verder
 

     
 
Op zoek naar een goedkoop en gezond kerstmenu? 

Yasmina van vereniging Sunshine for You kookt een 3-gangenmenu voor 3 personen. Voor maar 24euro kan je zelf goedkoop en gezond een gelijkaardig kerstmenu klaarmaken! Kijk via onderstaande link naar de video voor inspiratie.

Bekijk de video
 

     
 
Als vereniging een centje bijverdienen? 

INK-BOX: Slechts 60 lege inktpatronen inzamelen en 150€* ontvangen voor je vereniging of sportclub ?
Ja het kan !

Lees verder
 

     
 
Afwisselend speelgoed in huis voor weinig geld 

Met een lidmaatschap heb je voor weinig geld het hele jaar afwisselend en uitdagend speelgoed in huis. Eerst eens proberen? De eerste maand ontleen je gratis speelgoed, daarna kan je lid worden voor 5 euro per jaar. Per keer mag je 3 spelletjes per kind ontlenen. Je mag het speelgoed vervolgens maximum 3 weken bijhouden.

Meer info
 

     
 
Digitale hulplijnen Corona 

Zit je ergens mee? Heb je een probleem en heb je iemand nodig om er over te praten? Of misschien heb je gewoon algemene informatie nodig rond Corona.
Via onderstaande link van groeimee.be kan je verschillende telefoonlijnen, chatboxen en websites raadplegen.

Lees verder
 info@icvzw.be | www.icvzw.be
Monseigneur Broekxplein 6 | 3500 Hasselt | 011 29 09 17
Lees hier onze privacyverklaring

Volg ons op Social Media

Facebook icon   Twitter icon   Instagram icon   YouTube icon
Uitschrijven of inschrijven voor andere media