Denk aan de belastingsaangifte van je vzw

Administratielaptop

Iedere vzw is verplicht om jaarlijks een belastingsaangifte te doen. Zelfs als de vzw geen inkomsten heeft. Doe je dit niet? Dan riskeer je een boete van minstens 625 euro.

Elke vzw heeft een termijn van 7 maanden, na afsluiting van het boekjaar, om een aangifte in te dienen. Dit is dus voor elke vzw anders. 

De aangiftetermijnen voor aanslagjaar 2023 kan je hier vinden. Voor boekjaren die eindigden tussen 31 december 2022 en 28 februari 2023 is de uiterste indiendatum 9 oktober 2023.

Meer info

Al 133 Oekraïense werkzoekende aan het werk

Oekraïne@work

In het project Ukraine@work belegeidt het internationaal Comité i.s.m. JobRoad, met de steun van Stad Antwerpen, 400 Oekraïense vluchtelingen naar werk in 2023.

Reeds 133 Oekraïnse werkzoekenden zijn inmiddels aan het werk. Dit mede dankzij onze Jobroad-ambassadeurs die actief meedenken om drempels zoals taal en mobiliteit te overkomen.

Enkele voorbeelden:

Samen met Lidl België & Luxemburg werd een sollicitatieworkshop georganiseerd waarbij d.m.v. laagtalige spellen competenties in kaart werden gebracht, en mét resultaat: 13 personen starten op in verschillende winkels in Antwerpen en krijgen een taalcoachingstraject.

Bij Pfizer startten 6 personen in hun warehouse in juni (dit i.h.k.v. hun Refugee Program). Pfizer werkt met een aangepast onboardingsproces, een vertaalapp op de werkvloer en ook voor het mobiliteitsprobleem werd een oplossing gevonden!
📌 Bij Carrefour konden 15 personen starten in regio Antwerpen: enkel motivatie telde bij de kennismaking, de taaldrempel werd aangepakt door een IBO-T opstart, waarbij VDAB de taalcoaching voor zich neemt.
📌 Inditex ontving vorige week meer dan 20 personen die kwamen solliciteren voor een functe in één van hun winkels (o.a. ZARA SA) en liet het klassieke sollicitatiegesprek los. Ze organiseerden een interactieve presentatie waarbij d.m.v. diverse spelvormen op laagtalige manier competenties werden gedetecteerd.


Dergelijke inclusieve initiatieven zorgen ervoor dat zoveel Oekraïense werkzoekenden een job konden vinden. En natuurlijk geeft dat ook een boost aan het project. 

Met de blijvende inzet van partners, kandidaten, bedrijven wordt er gemikt om eind 2023 dubbel zoveel mensen een job te bezorgen.

Wil je meer hierover weten of samen werken met JobRoad.
Neem dan contact op met  Nathalie.galland@jobroad.com

Ferragosto BBQ

vrienden van de casa bbq

Ferroagosto is een Italiaanse feestdag die samenvalt met de Vlaamse feestdag Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart. Ferragosto kent haar oorsprong sinds 18 voor Christus, tijdens deze dag werd de start van de rustperiode gevierd voor mens en dier op de landbouw. Vanaf de 7de eeuw na Christus kreeg de feestdag ook een religieuze betekenis.  Men herdenkt het moment waarop Maria met haar lichaam en ziel door God in de hemel werd opgenomen.

Vandaag de dag is het nog steeds één van de belangrijkste feestdagen voor de Italianen. Op deze dag valt het hele openbare leven even helemaal stil. In vrijwel alle dorpen en steden worden feesten georganiseerd en trekken de inwoners in processie door de stad. Mensen komen samen om te genieten en uitgebreid te buffetten. Ze eindigen de dag met een dorpsfeest of zelfs vuurwerk.

Ook in Casa Papa Giovanni in Genk is het een jaarlijkse traditie dat dit feest wordt gevierd. Samen genieten van een heerlijk maaltijd met muziek. Maar vooral samenzijn. Wil je ook de zuiderse sfeer opsnuiven, ga dan zeker langs.

RESERVEREN: 0476 41 71 44

Solidariteitsactie voor de slachtoffers van de overstroming in Emilia-Romagna

solidariteitsactie-overstroming-Italie

Half mei werd de regio Emilia-Romagna in Italië getroffen door stortvloed waardoor ’s nachts de rivieroevers overstroomden, die al meer dan 20 mensen het leven kostte en miljarden schade aanrichtte. Meer dan 10.000 mensen zijn hun huizen ontvlucht.

Ondanks er al twee maanden gepasseerd zijn, is de situatie nog steeds verschrikkelijk.
Vele mensen zijn alles kwijt en de wederopbouw zal jaren duren. Daarom heeft Com.It.Es en de federaties (Internationaal Comité, AIF+ en Feniks) één centraal rekeningnummer geopend die minstens tot het eind van dit jaar geopend blijft. Op die manier worden alle giften gecentraliseerd en hopen de initiatiefnemers één of meerdere sociale projecten te ondersteunen.

Steun ook met je vereniging de slachtoffers van de ramp. Dit kan door een vrije giften of door gerichte acties te organiseren met jouw vereniging.

Uniti per Emilia-Romagna, BE-82 9734 5525 3568