Project Vaderkracht - Internationaal Comité

Projectwerking

Hier vind je alle projecten van IC, projecten in samenwerking met IC en projecten van onze verenigingen en partners.

« Terug

Project Vaderkracht

banner ouderkracht 21.05.22.pngdinsdag 19 april 2022 11:07

In de meeste culturen wordt voor de opvoeding van de kinderen vooral gekeken naar de moeder. Zij is degene die het kind ter wereld brengt, voedt en instaat voor de zorg en affectie. De vaderrol concentreert zich dan weer voornamelijk voor het zorgen voor inkomen en de verdediging van het gezin. 

Het is dan ook niet verwonderlijk dat er in het multiculturele verenigingsleven vooral moedergroepen actief zijn. En het moet gezegd, moeders ervaren veel steun en kracht door hun ervaringen en problemen te delen met lotgenoten. Ze verzamelen goede tips en tricks om hun kinderen het beste te kunnen bieden. 

Maar kinderen hebben ook vaders nodig, als rolmodel, als iemand die bij hen is als ze opgroeien, die met hen speelt en sport. Helaas staan vaders er al te vaak alleen voor. Past het niet binnen de heersende machocultuur zich kwetsbaar op te stellen en wordt er met andere vaders maar zelden gesproken over wat het betekent vader te zijn. Of over leuke en minder leuke momenten die ze beleven met hun kinderen.

Stilaan komt er echter verandering en ontstaan er initiatieven waar vaders samen komen, zich organiseren en samen nadenken over hoe ze hun vaderrol een goede invulling kunnen geven.

Het Internationaal Comité vzw heeft samen met Avansa vzw het initiatief genomen om het project ‘Vaderkracht’ op te starten. Een enthousiaste groep van vaders neemt hieraan deel.

Vaderkracht (Denkdag Ouderkracht)

« Terug

Afgelopen projecten van IC

Ga naar het projectarchief

Sluiten