Internationaal Comité vzw - Nieuwsbrief
Internationaal Comité
Volg ons!
Facebook icon
Twitter icon
Instagram icon
YouTube icon
Nieuwsbrief April 2019

aandachtspunten voor onze verenigingen

Jouw vereniging op de website

IC is bezig met een vernieuwde en verbeterde website.
Op deze website is er plaats voor al onze lidverenigingen en daar hebben we jouw hulp voor nodig.
Elke vereniging krijgt een eigen pagina waar info over jouw vereniging staat.
Om deze informatie te verzamelen hebben we een google-formulier gemaakt dat je kan invullen en je kan er een foto en/of logo van je vereniging uploaden.

Graag hadden we voor 28 februari de informatie ontvangen zo kunnen we de gegevens verwerken op de website.

Samen maken we er iets moois van!

Info fiche

activiteiten - info

JOUW EVENT IN THE PICTURE ?!

ACTIVITEITEN IN LIMBURG

VERENIGINGEN

26 April- Quiz

Op vrijdag 26 April 2019 organiseert de stichting Siragugal een QUIZ avond ten voordele van basis onderwijs voor kinderen in India

Inschrijven
Ben jij opzoek naar lotgenoten?

Je bent welkom bij inloophuis Limani We willen mensen met elkaar verbinden, hun
levenskwaliteit verbeteren tijdens en na kanker(behandelingen)

hoe?
Met onco advies, praatcafés, yoga,
massages bij kanker, lotgenotengroepen,
infoavonden, bloemenworkshops ,
intuïtief schilderen, zwemsessies, ...

Lees verder
6 April - 17th Anniversary

Visayan Filipina nodigt u uit op de 17th Anniversary. Het wordt een onvergetelijke eet en dansavond met koud en warm buffet, varken aan het spit,dessert,muziek,disco,tombola en een speciaal optreden.

Lees verder
26 april- Quizavond

Op vrijdag 26 April 2019 organiseert de stichting Siragugal een QUIZ avond ten voordele van basis onderwijs voor kinderen in India .Hopelijk kan je deelnemen aan deze quiz voor het goede doel.

Lees verder
11 & 12 mei - Levensloop Maaseik

De vierde edite van Levensloop Maaseik!!
Ook dit jaar wordt het evenement weer in samenwerking met onze
buurgemeenten Kinrooi, Bree en Dilsen-Stokkem georganiseerd. Het zal
wederom plaatsvinden op Sportpark De Borg in Neeroeteren.

Lees verder

ACTIVITEITEN OOST-VLAANDEREN

Activiteiten Antwerpen

Antwerpen wil van de stad graag een betere thuis maken voor al haar inwoners. Daarom vraagt ze op verschillende manieren naar de mening van haar burgers. Zo stuurt de stad bijvoorbeeld elke week een vragenlijst, de Antwerpse Monitor, naar 500 inwoners. Je kan daarin vragen vinden over je buurt, de parken, veiligheid, je tevredenheid over de netheid van
de straten in je wijk, het aanbod van cultuur en sport,…
De resultaten van deze vragenlijsten zorgen ervoor dat de stad andere keuzes maakt en andere beslissingen neemt. Zodat de stad ook echt kan veranderen op basis van de mening van haar inwoners. Jammer genoeg merkt de stad dat veel burgers deze vragenlijst niet invullen. Vooral jongeren en mensen met een migratieachtergrond geven veel minder vaak hun mening. Daarom wil de stad samen met het Internationaal Comité bekijken hoe dat anders kan. Is zo’n vragenlijst wel een goede manier om de mening van burgers te vragen? Of doet de stad het beter anders? En hoe dan wel?
Louiza Erifi werkt sinds januari bij het Internationaal Comité aan dit project. Ze gaat graag met jou in gesprek over de beste manier om je mening te geven aan de stad. Als je wilt deelnemen aan dit project, dan komt Louiza graag langs voor een kort gesprek. Je kan haar bellen via 0486 56 18 96. Het is ook mogelijk dat Louiza jouw organisatie contacteert. Dit is een project binnen het Internationaal Comité dat mogelijk is dankzij subsidies van het AMIF (Europees Fonds voor Asiel, Migratie en Integratie) en in nauwe samenwerking met
stad Antwerpen.

Activiteiten Vlaams-Brabant

5 april- Mindfullnes

NiHao Leuven organisteert mindfullnes-qijong door Zorgcirkels, eventueel aangevuld met een sessie Ba Duan Jin (acht brokaten (gouden) oefeningen) gevolgd door een etentje.
het gaat door op Vrijdag 5 april 2019, van 10u tot 13u, in het ontmoetingshuis van Zorgcirkels jongdementie (’s Hertogenlaan 97, 3000 Leuven)

Lees verder

ACTIVITEITEN BRUSSEL

09 mei- een dag vol inspiratie

Worden jullie ook graag een warme stad of warme gemeente? Zet in op veerkracht bij kinderen en jongeren en laat je inspireren op 9 mei. Noteer het alvast in je agenda of schrijf je meteen in.

Schrijf je in
RAM TALK: "een groene jihad"

1/8 van de Koran gaat over de natuur en de relatie tussen mens en natuur. Vandaag inspireert de Koran heel wat ( jonge) moslim(a)s voor hun groene jihad. Ze vertellen over dierenwelzijn en ecologisch handelen. Een must tegen de klimaatverandering!?

Lees verder

Netwerkpartners organiseren

02 april - De inschrijvingen voor KDG zijn geopend!

Waarom deze dag?
Om elkaar te inspireren en om jongeren te ondersteunen nog betere toekomstkeuzes te maken.

Veel jongeren maken vandaag al doordachte plannen. Voor andere jongeren verloopt het keuzeproces moeizamer.

Een slecht gekozen richting kost veel aan zelfvertrouwen en eigenwaarde. En het kost ook aan energie en illusies bij mensen die de jongeren omkaderen en ondersteunen.

Kies Hoger kijkt naar talenten van jongeren en vertrekt vanuit de krachten van begeleiders. Zo creëren we een nieuwe, krachtige toekomst-oriëntatie.

Lees verder

FIETSBIEB

Bij de Fietsbieb kan je tweedehands kinderfietsen goedkoop lenen. Er is een aanbod voor kinderen tot 12 jaar. Voor € 20,00 fietsgeld en een waarborg van € 20,00 mag je één jaar lang een kinderfiets gebruiken.

Lees verder

Oproep

Het IC is een multiculturele federatie van meer dan 350 verenigingen in Vlaanderen en Brussel.
Vrijetijdsorganisatie Pasar telt 28.000 leden en is actief met zo’n 290 afdelingen in Vlaanderen.
IC en Pasar organiseren samen een grote wandeling door stad Leuven op zondag 28 april. Op het einde wordt er een BBQ gepland.
Kom en leer de vrijwilligers van IC en Pasar beter kennen. Het wordt gezellig.

Prijs Armoede Uitsluiten

De jaarlijkse 'Prijs Armoede Uitsluiten' plaatst organisaties en projecten in de kijker die zich op een bijzondere manier engageren in de strijd tegen armoede en uitsluiting.
Organisaties kunnen zich kandidaat stellen op basis van een specifiek ‘thema’ dat we vooraf bekendmaken. Onder de kandidaten krijgen maximaal 12 initiatieven een nominatie voor de ‘Prijs Armoede Uitsluiten’. Een jury kiest uit de genomineerden de uiteindelijke laureaat.

Lees verder
Qrios volwassenonderwijs gaat een feest organiseren op 8 juni 2019

leerlingen van Qrios volwassenonderwijs gelegen te Maasmechelen gaan een
feest organiseren op 8 juni 2019. Ze zouden graag dansworkshops houden van
verschillende soorten culturen zoals: Afrikaanse dans, Turkse, Salsa, Tango.... Zouden jullie hun hierbij willen/kunnen verder helpen?
laat het gerust weten! :)

Mail-adress

Een herstelacademie is een vernieuwend concept dat volledig past in een hedendaagse visie op geestelijke gezondheid. Het is een plek waar vorming wordt aangeboden rond diverse thema’s die te maken hebben met psychisch herstel. Het vormingsaanbod is bedoeld voor mensen met een psychische kwetsbaarheid, maar ook familieleden en andere naastbetrokkenen kunnen er terecht.

Gezocht: locaties
Herstelacademie Limburg zoekt toegankelijke locaties om lokaal vormingen aan te bieden. Ontvang ook jij graag Herstelacademie Limburg in jouw gemeente of stad? Contacteer dan limburg@herstelacademie.be, en verwacht je aan een mooi traject op maat!

Lees verder

Nuttige informatie

Taaljaar Nederlands voor Anderstaligen

Linguapolis (Universiteit Antwerpen) biedt buitenlandse studenten die aan een Vlaamse universiteit of hogeschool willen studeren, de mogelijkheid om Nederlands te leren in functie van hun toekomstige studie.

Lees verder
Gezondheidskompas

Het gezondheidskompas is een nieuwe online webapplicatie waarmee Vlamingen kunnen testen wat hun risico is op diabetes en hart- en vaatziektes en waarop ze kunnen letten voor een gezondere levensstijl.
Het kompas peilt met een wetenschappelijk onderbouwde vragenlijst naar levensstijl, erfelijke factoren en eerdere gezondheidsproblemen.
Op basis van de resultaten geeft het kompas een persoonlijk leefstijladvies en verwijst het door naar de huisarts voor de risicofactoren die verdere opvolging verdienen.

Lees verder

Verzamel tweedehandse kleding in en verdien €0,30 per kilo voor jouw vereniging

Lees verder


011 29 09 17
info@icvzw.be | www.icvzw.be
Monseigneur Broekxplein 6 | 3500 Hasselt

Lees hier onze privacyverklaring
Online bekijken | Uitschrijven of inschrijven voor andere media