Internationaal Comité vzw - Nieuwsbrief
Internationaal Comité
Volg ons!
Facebook icon
Twitter icon
Instagram icon
YouTube icon
Nieuwsbrief augustus 2019

activiteiten - info

Wij zijn niet collectief gesloten. Maar hou er rekening mee dat de meeste medewerkers in verlof zijn.
IC wenst iedereen een fijne vakantie toe.

ACTIVITEITEN IN LIMBURG

Quiz - Sweet Children's Hope Foundation

Voor gelegenheids- en regelmatige quizzers

vrijdag 4 oktober - 19u30
OC Halleman (Halle-Booienhoven)

Meer info via onderstaande link

Lees verder
26-27-28 augustus - Het Bewegingshuis, Mgr. Broekxplein 6 - Hasselt.

De wereld veranderen. Impact hebben op mens of milieu. Dat is wat we allemaal willen. Maar wat is maatschappelijke impact en kan je zoiets meten? Wat wil en kan ik precies veranderen? ...

Meer info en inschrijven
Dé zomerschool! - Limburggastvrij

Ook in de zomervakantie spreken we N e d e r l a n d s!

Meer informatie en inschrijvingen vind je via onderstaande link! De deelnameprijs omvat: - inschrijvingskosten - verzekering - begeleiding - lesmateriaal en map.

Ook mensen zonder papieren zijn welkom!

Lees verder

ACTIVITEITEN OOST-VLAANDEREN

Live concert "La grande nuit Mamaya de Belgique"
met artieste  Mame Abapama Dioubate, lid van AGSN. Mame brengt eigen liedjes uit, geschreven in "Maninga" en "Soussou", twee gesproken talen van Guinee-Conakry en buurlanden. Dit concert is zeker een aanrader voor wie wil kennismaken met de Guinese cultuur. 
Wanneer? Zaterdag 24 augustus 2019, 20u00-06u00Waar? 't Bau-Huis, Slachthuisstraat 60, 9100 Sint-Niklaas Toegang kost 15 EUR.Dresscode: witte kledij (als het kan)!

Sinnekloas Danst: Bal Populaire & Line Dance

Waar
Sint-Nicolaasplein, Apostelstraat , Sint-Niklaas

Wanneer
woensdag 31 juli 2019 van 19:00 tot en met 23:55

Prijs
Gratis

Lees verder

Activiteiten Antwerpen

Workshop juwelen maken: de basis

Wil je graag zelf aan de slag en leren hoe je een halssnoer kan maken? Dan is de workshop 'Zelf juwelen maken: de basis' iets voor jou!
In deze workshop creëer je ...

Lees verder
Rubensmarkt Antwerpen

De jaarlijkse feestmarkt op 15 augustus in Antwerpen is de Rubensmarkt. Meer dan 200 kramen versierd en marktkramers gekleed uit de tijd van Rubens verwelkomen jullie. Kramen staan ...

Lees verder

Activiteiten Vlaams-Brabant

COLORA FESTIVALWEEKEND 2019

Colora festival, dat zijn dertien straffe wereldmuziekconcerten in een heerlijke mix van lokaal en internationaal talent.

Waar: Paul Van Ostaijenpark

Wanneer
ZATERDAG 17 augustus 2019 VAN 14:00 TOT 00:00

Prijs: gratis

Lees verder

ACTIVITEITEN BRUSSEL

Circusworkshop in het Park van Eden

Ken jij Alexander Calder en Isidro Ferrer? Deze twee kunstenaars zijn allebei goed in "assemblages".

Zij maken van spullen die wij snel weggooien kunst, bij voorbeeld ...

Lees verder

Netwerkpartners organiserenWe willen je graag uitnodigen voor de infomarkt die ManiFiesta, het Feest van de solidariteit, jaarlijks organiseert. ManiFiesta wordt op 21 en 22 september 2019 voor het tiende jaar op rij georganiseerd in Bredene-aan-zee.

Het is een uniek en divers volksfeest dat gewone families uit het hele land naar de kust brengt. Ze komen met tientallen bussen uit alle provincies van het land. Het is dan ook één van de weinige festivals waar je gewone mensen van zeer verschillende afkomst samen ziet. Het is een mix van talen en culturen.

We laten de meest diverse verenigingen uit het middenveld zich voorstellen op een infomarkt. Vorig jaar waren er ongeveer 100 organisaties vertegenwoordigd in het standen dorp, het boekenforum, het internationaal dorp, het gezondheidsplein en de plaza feminista. Behalve de stands zijn er concerten met bekende namen, een boekenbeurs, een apart en uniek kinderprogramma, debatten en conferenties, culinaire eet-standjes, een tentoonstelling en films.

We willen mensen samenbrengen en laten kennis te maken met andere culturen, boeken, muziek, eten ... en dit op een ongedwongen manier in een vrije en feestelijke omgeving.

Indien je met je organisatie een stand op ManiFiesta willen aanvragen 
kan je dat doen via dit formulier:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDC60lnAz0gMJ1f-McT-1HVrwi-oY5D_1N8Qs7y5pNIIkilQ/viewform

Je inschrijving is bevestigd nadat je het inschrijvingsbedrag hebt overgeschreven. Lees er zeker ook de voorwaarden in het formulier er op na.

We kijken er naar uit om ook jouw organisatie te mogen ontmoeten op ManiFiesta.

Mario Franssen
Directeur ManiFiesta
www.manifiesta.be- stand@manifiesta.be

Oproep

Stemmen van en voor de toekomst

Wat? "Stemmen van en voor de toekomst" is de campagne waarmee het Minderhedenforum in verkiezingstijd aandacht vraagt voor de uitdagingen van etnisch-culturele minderheden in deze samenleving.

Waarom? Evenredige en volwaardige participatie van mensen met een migratieachtergrond hoort een prominente plek te hebben in verkiezingsprogramma’s.

Hoe? De cijfers zijn schrijnend en schreeuwen om constructief beleid. Met stemmen uit onze superdiverse samenleving toont het Minderhedenforum een visie naar een maatschappij waaraan iedereen kan deelnemen en waarin racisme geen plaats kent.

Laat je op sociale media horen via #stemmenvandetoekomst, hang ons affiche aan je raam en bekijk onze campagnewebsite www.stemmenvandetoekomst.be. Daarop vind je alle video's, portretten, memorandums, een stemtest en alle partijstandpunten!

Lees verder
14-24 november - week van de smaak

Op 14 november is het zover, dan schieten we de 13e editie van de Week van de Smaak op gang. Van 14 tot en met 24 november kunnen we dan weer met zijn allen deelnemen aan tal van activiteiten over eetcultuur in Vlaanderen en Brussel.

'De gustibus et coloribus, over smaken en kleuren...' is dit jaar het centrale thema. De perfecte kapstok voor smaakvolle proeverijen, kleurrijke taferelen, artistieke gerechten, boeiende bonte verhalen en creatieve workshops geïnspireerd op je favoriete kleuren of kunstenaars, op de Vlaamse Meesters of straatartiesten, op specifieke smaken of producten...

Goesting om zelf een activiteit te organiseren? DOEN! Vergeet niet om deze te registreren op onze website, zo kunnen wij deze samen met u promoten

website
Prijs Armoede Uitsluiten

De jaarlijkse 'Prijs Armoede Uitsluiten' plaatst organisaties en projecten in de kijker die zich op een bijzondere manier engageren in de strijd tegen armoede en uitsluiting.
Organisaties kunnen zich kandidaat stellen op basis van een specifiek ‘thema’ dat we vooraf bekendmaken. Onder de kandidaten krijgen maximaal 12 initiatieven een nominatie voor de ‘Prijs Armoede Uitsluiten’. Een jury kiest uit de genomineerden de uiteindelijke laureaat.

Lees verder

Nuttige informatie

Formaat heeft een nieuwe website gelanceerd waar je tips kan vinden voor het organiseren van een muziekevent.

naar website
Taaljaar Nederlands voor Anderstaligen

Linguapolis (Universiteit Antwerpen) biedt buitenlandse studenten die aan een Vlaamse universiteit of hogeschool willen studeren, de mogelijkheid om Nederlands te leren in functie van hun toekomstige studie.

Lees verder

Verzamel tweedehandse kleding in en verdien €0,30 per kilo voor jouw vereniging

Lees verder


011 29 09 17
info@icvzw.be | www.icvzw.be
Monseigneur Broekxplein 6 | 3500 Hasselt

Lees hier onze privacyverklaring
Online bekijken | Uitschrijven of inschrijven voor andere media