Internationaal Comité vzw - Nieuwsbrief
Internationaal Comité
Volg ons!
Facebook icon
Twitter icon
Instagram icon
YouTube icon
Nieuwsbrief Limburg 16/5 - 15/6

Hallo IC-Nieuwsbrieflezer,
Bij IC nemen we jouw persoonlijke data serieus. We wijzigen daarom onze Gebruiksvoorwaarden en Privacy Beleid om de General Data Protection Regulation (GDPR) na te leven.

Wat betekent dit precies voor jou?
Met deze wijziging maken we het makkelijker voor je om onze voorwaarden te begrijpen. Het is belangrijk dat je weet hoe we omgaan jouw gegevens en welke controle jij daarover hebt.

Via onderstaande knop kan je onze PRIVACYVERKLARING lezen. Als je onze services blijft gebruiken na 24 mei 2018, ga je automatisch akkoord met deze wijziging. Je kan je onderaan op ieder moment uitschrijven uit onze nieuwsbrieven

We wensen je veel plezier met het lezen van de nieuwsbrief!

aandachtspunten voor onze verenigingen

IC FAMILIE WANDELDAG

SAVE THE DATE: 30 juni

Meer info

ENQUETE IN DE ZORG, UIT DE ZORGEN

Het Internationaal Comité doet mee aan het interregionaal project 'in de zorg, uit de zorgen'. In dit project gaan we vluchtelingen tewerkstellen in de zorgsector. Om dit voor te bereiden is er een enquête gemaakt over gezondheidszorg in België en je thuisland.

Ben je gevlucht en wil je graag deelnemen aan de enquête? Surf dan naar onderstaande link.

deelnemen aan enquête

ZALEN

Is je vereniging op zoek naar een zaal om een activiteit te organiseren. We hebben 2 nieuwe contacten waar jullie goedkoop een zaal kunnen huren.

Regenbooghuis
Contact: info@regenbooghuislimburg.be
Tip: mail enkele weken op voorhand als je een lokaal wil huren.

Chiro Boxberg
Contact:cjllokalen@gmail.com
Tip: mail enkele weken op voorhand als je een lokaal wil huren.

FOTOGRAAF

Er is een fotograaf stage aan het doen bij IC team Limburg.
Heeft jullie vereniging een activiteit in deze periode en wil je professionele foto's?
Mits het betalen van een vrijwilligersvergoeding.
Geef datum, uur en locatie door aan inge@icvzw.be.

activiteiten - info IC Limburg

Je activiteiten doorgeven

2018 is alweer bijna halfweg. Je vereniging zal waarschijnlijk al veel activiteiten georganiseerd hebben. Vergeet deze zeker niet te registreren voor IC. Nog niet gedaan? Registreer via volgende link.
Vragen over hoe je moet je activiteit moet registreren? Uitleg vind je op de website.

Meer info
Heb je een vraag of wil je iets bespreken met je educatief medewerker?

Maak dan eerst telefonisch of via mail een afspraak zodat je educatief medewerker zeker aanwezig is. Kan je niet naar het bureau in Hasselt komen? Geen probleem. We kunnen ook ergens anders afspreken.

IC VERENIGINGEN ORGANISEREN

19 mei - BUSUITSTAP CISL

Kom mee met de vereniging CILS naar Brussel. We bezoeken het dinosauriërs museum en de tentoonstelling apenstreken. Daarna gaan we naar Brussel centrum en de tentoonstelling Magritte met gids.

Meer info

19 mei - CULTURES AT HASSELT

Het evenement cultures@Hasselt- Ramadanfestijn vindt plaats op zaterdag 19 mei ’18 op het Kolonel Dusartplein. De inkom van het event is gratis! Je kan genieten van verschillende diverse standen, culturele hapjes, optredens, speelhoek,…

Meer info

23 juni - BARBECUE ALL'ITALIANA

Circolo Italiano Sud Limburgo organiseert zijn jaarlijkse typisch Italiaanse barbecue vergezeld met aangepaste drankjes en gevolgd gezellig napraten.

Meer info

doorlopend - BULGAARSE LESSEN – LIMBUGROUP

Vereniging Limbugroup organiseert binnenkort de Bulgaarse lessen voor kinderen. De lessen starten op 22 april om 10 uur in het gebouw van school Kindsheid Jezu in Hasselt (adres: Kempische steenweg 400, 3500 Hasselt).

Prijs: 250 euro per kind voor 30 lessen (tweede kind krijgt 20 % korting).
Je betaalt in het begin van het schooljaar via overschrijving. Voor de 5 lessen die nog dit schooljaar doorgaan betaal je 40 euro per kind.
Inschrijven: neem contact op via limbugroup@yahoo.com

doorlopend - P-ART ATELIER

Je bent kunstliefhebber en je houdt van mooie schilderijen!? Je maakt zelf al mooie schilderijen of nog niet en je wil er zelf graag maken? Je wil dat samen met anderen doen en je verder ontplooien en je bekwamen in schilderen met acryl? P-Art is een kunstschool, pas..

Meer info

Netwerkpartners organiseren

17 mei - INFOSESSIE 'IEDEREEN OP HET VELD'

Sinds april 2017 zetten KBVB, Voetbal Vlaanderen, ACFF en de Pro League zich via een gezamenlijk project in voor de integratie van vluchtelingen en asielzoekers via het project Iedereen op het Veld, een project ondersteund door Fedasil. Het project wil de integratie van vluchtelingen en asielzoekers in onze samenleving bevorderen via onze sport, aangezien deze de kracht heeft om mensen samen te brengen. Een 22-tal ...

Meer info

29 mei - INSPIRATIEAVOND CAMPAGNE 11.11.11

Wereldwijd zijn 65 miljoen mensen op de vlucht. Ze migreren door armoede, ongelijkheid, vervolging of de klimaatverandering. Na een geslaagd eerste campagnejaar, laten we het thema vluchtelingen en migratie niet los. We blijven campagne voeren voor een menselijk en solidair ...
Kom naar een inspiratieavond bij jou in de buurt

Meer info

GEZONDHEIDSWANDELINGEN OP MAAT

Zin om te wandelen met je baby en/of peuter samen met andere ouders?
Wanneer?
18 mei - 25 mei - 1 juni - 8 juni - 15 juni
Wandeling - 10u30 tot 11u
Drankje/babbeltje - 11u tot 12u

Meer info

1 juni - INSPIRATIEDAG LOKALE NETWERKEN VRIJETIJDSPARTICIPATIE

Het fonds Vrijetijdsparticipatie verandert! Om nog gebruik te kunnen maken van tussenkomsten voor het lokale vrijetijdsaanbod, moeten gemeenten ‘lokale netwerken vrijetijdsparticipatie’ oprichten. Deze netwerken hebben als opdracht de participatiedrempels voor personen in armoede op het vlak van cultuur, jeugdwerk en sport weg te werken. Armoedeverenigingen spelen hierin een belangrijke rol! In sommige g...

Meer info

Nuttige informatie

VRIJWILLIGERS GEZOCHT - BATTLE OF THOR

Zin in een leuke dag en wat geld te verdienen voor je vereniging?
Zondag 2 september zal in het Thorpark (Oude Mijnsite), Waterschei-Genk te Genk voor het 4de jaar op rij Battle of Thor plaats vinden. Deze obstacle run is reeds uitgegroeid tot een succesvol evenement waar jaarlijks zo'n 4000-4500 mensen aan deelnemen. Om dit evenement in goede banen te leiden, hebben zij een 140tal vrijwilligers nodig.

Organisator: Golazo zij verdelen de taken onder de vrijwilliger

Tegenprestatie voor een dagje hulp:
30euro per persoon
Crew T-shirt van Battle of Thor 2018
lunchpakket
foodbon voor op het evenementenplein
Inschrijven?
via je educatieve medewerker

Meer info over Battle of Thor

ZOMERCURSUS voor 15 tot 19 jarigen die recent in België wonen

Heb je jongeren in je verenigingen dan hebben ze deze informatie misschien al via de school gekregen. Je mag altijd contact opnemen met IC of de personen op de flyer om de jongeren in te schrijven. Het is een echte aanrader.
Wat gaan ze doen:
Een persoonlijke begeleider voor al je vragen over studeren, werken en hobby’s in België ✓
Een cursus over het leven in België ✓
Toffe groepsactiviteiten op jouw maat ✓
Het aanbod is gratis✓

Meer info

HET ABC VAN DE VERENIGING

Een zeer nuttige handleiding/infoboekje voor verenigingen.

Meer info

KMO-PORTEFEUILLE

Sinds deze maand is Groep INTRO erkend dienstverlener KMO-portefeuille. Is uw onderneming een KMO of bent u een zelfstandige? Dan kan u tot 40% besparen op opleidingen en advies van Groep INTRO!

Hoeveel korting u precies kan krijgen is afhankelijk van de grootte van uw onderneming: Een kleine onderneming die investeert in opleiding en advies kan 40 % steun genieten via de kmo-portefeuille. U ontvangt maximaal € 10.000 steun per jaar. Een middelgrote onderneming die investeert in opleiding en advies, kan 30% steun genieten via de kmo-portefeuille. U krijgt maximaal € 15.000 per jaar.

Meer info


011 29 09 17
info@icvzw.be | www.icvzw.be
Monseigneur Broekxplein 6 | 3500 Hasselt

Lees hier onze privacyverklaring
Online bekijken | Voorkeuren beheren