Internationaal Comité vzw - Nieuwsbrief
Internationaal Comité
Volg ons!
Facebook icon
Twitter icon
Instagram icon
YouTube icon
Nieuwsbrief Mei 2019

activiteiten - info

JOUW EVENT IN THE PICTURE ?!

ACTIVITEITEN IN LIMBURG

zondag 14 april - workshop Internationaal volksdansen

Deze workshop is voor iedereen een geweldige kans om enkele traditionele volksdansen uit Italië, Griekenland, Spanje en Turkije aan te leren.

Roberto Bagnoli geeft zeer intense en boeiende workshops die de danser in staat stelt om actief deel te nemen aan de dansen met aangepaste bewegingen en met muziek uit verschillende werelddelen
We dansen in de Italiaanse kerk van de Missione Cattolica van Genk

Adres: Risstraat3, 3600 Genk
Prijs 5 euro
Snel inschrijven want de plaatsen zijn beperkt!
Info: Rosaria Ciarlo: 0497/860282

3 mei - verkiezingsdebat

Naar aanleiding van de Vlaamse verkiezingen organiseert de Limburgse Integratieraad (LIR) op vrijdag 3 mei 2019 een groot verkiezingsdebat in het provinciehuis te Hasselt.
Met dit debat willen we Limburgse politici de kans geven om de standpunten van hun partij omtrent diversiteitsthema's in de verf te zetten.
Het is voor de LIR en haar achterban enorm belangrijk om de toekomstvisie van politieke partijen omtrent onze veranderende samenleving beter te leren kennen. Het is geen voorzittersdebat, maar een debat voor Limburgse kopstukken op de Vlaamse lijsten.


inschrijven via limburgse.integratieraad@gmail.com

Lees verder
11 & 12 mei - Levensloop Maaseik

De vierde edite van Levensloop Maaseik!!
Ook dit jaar wordt het evenement weer in samenwerking met onze
buurgemeenten Kinrooi, Bree en Dilsen-Stokkem georganiseerd. Het zal
wederom plaatsvinden op Sportpark De Borg in Neeroeteren.

Lees verder
17 mei - Leer- en opleidingsbeurs voor volwassenen.

Het doel van deze beurs is om volwassenen (18+) te laten kennis maken met het opleidingsaanbod i.f.v. van werk, verdere opleiding, kwalificatie e.a. Volwassenen die langs komen willen wij een geven van de leer-en opleidingsmogelijkheden die aansluiten bij hun vraag en/of interesse zodat zij zich een idee kunnen vormen eventueel met een plan verder kunnen doorgaan.

Naast beurs met standen van de voornaamste opleidingsverstrekkersworden interactieve workshops(15-20min) geprogrammeerd.

22 juni - kleurijk Maasmechelen

we zijn op zoek naar verenigingen, die op deze dag met een standje willen komen staan: informatie over de eigen werking, een hapje of drankje aanbieden, een dansact, een sketch, ... Indien je verenging wil meedraaien, laat dit dan weten. Je contacteert de GROS via jos.hermans@maasmechelen.be of bel naar 089/769.714.

Lees verder

ACTIVITEITEN OOST-VLAANDEREN

Activiteiten Antwerpen

2 Antwerpse verenigingen ‘Vrouwenwerking Hoop Kiel’ en ‘Buurtgroep de Jantjes’ slaan de handen in mekaar om met een netwerk aan organisaties een Iftar op poten te zetten voor de Kielse buurtbewoners. De partners nodigen jullie uit om samen te tafelen en van gedachten te wisselen. Dit event is gratis waarbij men soep en dadels voorziet. Aan alle tafelgenoten wordt gevraagd om zelf ook wat lekkers mee te brengen om te delen. Let op, inschrijven verplicht via iftar2020@gmail.com.

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert beweging.net samen met haar partnerorganisaties de Bronzen Pagadder, naar aanleiding van Rerum Novarum. Een awarduitreiking met een symbolische prijs om alle vrijwilligersinzet stevig in de bloemetjes te zetten. Ook dit jaar werden er drie vrijwilligersprojecten genomineerd. Leer ze HIER beter kennen en stem op het project dat jouw voorkeur geniet als meest sociaal bewogen.

Stemmen doe je door een mailtje te sturen naar visieantwerpen@beweging.net 
In je mail zet je, naast je naam en adres, welk project jouw stem krijgt voor de Bronzen Pagadder 2019.
Helder Recht
City Pirates
De Kompanie
Toegang is gratis na verplichte inschrijving via bronzenpagadder@beweging.net of via uw educatief medewerker.

Geef naam, (mail)adres en aantal gewenste plaatsen door.
U ontvangt een bevestiging die u dient mee te brengen.
3. Bijwonen zitting van het

________________________________________________________________________

Meer dan twee jaar geleden werd de Vreemdelingenwet aangepast door een wetswijziging die later de bijnaam “deportatiewet” kreeg.

Deze maakt het mogelijk om legaal verblijvende vreemdelingen een bevel te geven om het grondgebied te verlaten, zelfs als ze in België geboren zijn of hier al heel lang wonen. De Dienst Vreemdelingenzaken moet hiervoor (ernstige of dwingende) redenen van openbare orde of nationale veiligheid inroepen, begrippen die nergens gedefinieerd staan. Een strafrechtelijke veroordeling is niet nodig, en het automatisch schorsende effect van een beroep tegen een intrekking van verblijf geldt in bepaalde gevallen niet meer.

Op woensdag 24.04.2019 om 14u zal het Grondwettelijk Hof de zaak behandelen. De zitting waarop de argumenten worden toegelicht is openbaar.

Wij vinden het belangrijk dat de rechters zien dat er nog steeds heel veel mensen en organisaties gekant zijn tegen deze wet, omdat ze op een niet te rechtvaardigen manier de fundamentele rechten van vreemdelingen inperkt.

Daarom vragen we u om indien mogelijk aanwezig te zijn of om een delegatie van uw organisatie naar de zitting te laten komen, zodat zij in de zaal aanwezig kunnen zijn als een vorm van protest. De zitting vindt plaats op het Koningsplein 7 te 1000 Brussel.

Voor meer info en deelname kan je een mail sturen naar sahila@icvzw.be. Laat ons weten met hoeveel u aanwezig kan zijn.

Datum: 24/04/2019
Tijdstip: 14u00
Locatie: Koningsplein 7 te 1000 Brussel
Inschrijven en meer info: sahila@icvzw.be

________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

__________________________________________________________________________

Activiteiten Vlaams-Brabant

18 mei - infosessie over de komende verkiezingen

op 26 mei zijn er weer verkiezingen in België. Deze keer moeten we voor 3 verschillende zaken stemmen: het federaal, het Vlaams en het Europees parlement. Wat is nu het verschil tussen deze 3 parlementen en wat wordt er waar beslist?

Ann Li en An Moerenhout verwelkomen jullie op zaterdag 18 mei om 20u in de Bondgenotenlaan 87 voor een infosessie over de komende verkiezingen.
An Moerenhout zetelt op dit moment in het Vlaams Parlement voor Groen. Ann Li is gemeenteraadslid in Leuven. Beiden zijn kandidaat voor het Vlaams Parlement bij de komende verkiezingen.

inschrijven
31 mei - indie-elektronische band uit Beijing

Nocturnes is een Indie-elektronische band uit Beijing, China. De band werd opgericht in eind 2015 door twee mensen: Weidu (vocals / melodies / lyrics) en David (gitaar / instrumenten / productie). Ze fuseren Chinese en Westerse muziek in een unieke mix van geluiden en talen. Tijdens hun eerste Europese tournee komen ze naar Leuven op vrijdag 31 mei.

Locatie en tijd: Rock Cafe, Oude Markt om 21uur.

website

ACTIVITEITEN BRUSSEL

09 mei- een dag vol inspiratie

Worden jullie ook graag een warme stad of warme gemeente? Zet in op veerkracht bij kinderen en jongeren en laat je inspireren op 9 mei. Noteer het alvast in je agenda of schrijf je meteen in.

Schrijf je in
RAM TALK: "een groene jihad"

1/8 van de Koran gaat over de natuur en de relatie tussen mens en natuur. Vandaag inspireert de Koran heel wat ( jonge) moslim(a)s voor hun groene jihad. Ze vertellen over dierenwelzijn en ecologisch handelen. Een must tegen de klimaatverandering!?

Lees verder

Netwerkpartners organiseren

Oproep

Startweek: maandag 13 tot woensdag 15 mei 2019

Een samenlevingsdienst is een programma van 6 maanden voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar die zich voltijds willen engageren voor een maatschappelijk project naar keuze: in het sociale, sport, cultuur, welzijn of natuur in hun regio. Wij zoeken naar een gastorganisatie voor de jongere die het meest past bij zijn of haar ambities, talenten en toekomstplannen.

Inschrijven
14-24 november - week van de smaak

Op 14 november is het zover, dan schieten we de 13e editie van de Week van de Smaak op gang. Van 14 tot en met 24 november kunnen we dan weer met zijn allen deelnemen aan tal van activiteiten over eetcultuur in Vlaanderen en Brussel.

'De gustibus et coloribus, over smaken en kleuren...' is dit jaar het centrale thema. De perfecte kapstok voor smaakvolle proeverijen, kleurrijke taferelen, artistieke gerechten, boeiende bonte verhalen en creatieve workshops geïnspireerd op je favoriete kleuren of kunstenaars, op de Vlaamse Meesters of straatartiesten, op specifieke smaken of producten...

Goesting om zelf een activiteit te organiseren? DOEN! Vergeet niet om deze te registreren op onze website, zo kunnen wij deze samen met u promoten

website
Prijs Armoede Uitsluiten

De jaarlijkse 'Prijs Armoede Uitsluiten' plaatst organisaties en projecten in de kijker die zich op een bijzondere manier engageren in de strijd tegen armoede en uitsluiting.
Organisaties kunnen zich kandidaat stellen op basis van een specifiek ‘thema’ dat we vooraf bekendmaken. Onder de kandidaten krijgen maximaal 12 initiatieven een nominatie voor de ‘Prijs Armoede Uitsluiten’. Een jury kiest uit de genomineerden de uiteindelijke laureaat.

Lees verder
Qrios volwassenonderwijs gaat een feest organiseren op 8 juni 2019

leerlingen van Qrios volwassenonderwijs gelegen te Maasmechelen gaan een
feest organiseren op 8 juni 2019. Ze zouden graag dansworkshops houden van
verschillende soorten culturen zoals: Afrikaanse dans, Turkse, Salsa, Tango.... Zouden jullie hun hierbij willen/kunnen verder helpen?
laat het gerust weten! :)

Mail-adress

Nuttige informatie

Taaljaar Nederlands voor Anderstaligen

Linguapolis (Universiteit Antwerpen) biedt buitenlandse studenten die aan een Vlaamse universiteit of hogeschool willen studeren, de mogelijkheid om Nederlands te leren in functie van hun toekomstige studie.

Lees verder

Verzamel tweedehandse kleding in en verdien €0,30 per kilo voor jouw vereniging

Lees verder


011 29 09 17
info@icvzw.be | www.icvzw.be
Monseigneur Broekxplein 6 | 3500 Hasselt

Lees hier onze privacyverklaring
Online bekijken | Uitschrijven of inschrijven voor andere media