Internationaal Comité vzw - Nieuwsbrief
Internationaal Comité
Volg ons!
Facebook icon
Twitter icon
Instagram icon
YouTube icon
Nieuwsbrief september 2019

Algemene informatie Nationaal
Klaar om er in te vliegen na een welverdiende rust?
Wij hebben er bij IC zin in...

   BACK TO WORK   

DEADLINE UBO REGISTER

Wat is het UBO-register en hoe voldoe ik als vzw aan deze verplichting? Het UBO-register voorziet voorkoming van het witwassen van geld en de financiering van terrorisme en tot beperking van het gebruik van contanten ...

Is je vereniging een vzw, dan heb je nog tijd tot 30 september om dit in orde te brengen.

Meer info

ACTIVITEITEN IN LIMBURG

Quiz - Sweet Children's Hope Foundation

Voor gelegenheids- en regelmatige quizzers

vrijdag 4 oktober - 19u30
OC Halleman (Halle-Booienhoven)

Meer info via onderstaande link

Lees verder
Grenzeloos genieten, Wereldmarkt en muziek

gratis entree, foods & drinks, exotisch, workshops, wellness...

6 okt. 2019 - De posthoorn - Hamont-Achel

Meer info en programma
Leren fietsen in 7 lessen

voor dames van 18 jaar en ouder. De lessen vinden plaats aan het Vakantiehuis Fabiola, Weldoenerslaan 5 te Maasmechelen. De organisatie zorgt voor de fietsen.

Inschrijven kan je bij de jeugd- en sportdienst, Binnenhof 4, 3630 Maasmechelen. Tel. 089 76 96 30. Inschrijven kan tot 4 september 2019!

Meer info en inschrijven

ACTIVITEITEN OOST-VLAANDEREN

6-7-8 sept - Vredefeesten

De Vredefeesten zijn hét topevenement van de Stad Sint-Niklaas. Met de Grote Markt als unieke opstijgplaats voor heteluchtballonnen in allerlei groottes en vormen, Villa Pace met wereldmarkt en gevarieerd muziekfestival in de stadskern, de ballonloop, vuurwerk en nog zo veel meer.

Lees verder
7-8 dec - Feest van culturen

Den Dam Organiseert een ontmoetingsnamiddag en -avond waar mensen vanuit verschillende culturen binnen Oudergem centraal staan.

Multiculturele fototentoonstelling, workshops, een wereldbuffet, het...

Lees verder

Activiteiten Antwerpen

DIP#2 op 11 september

Met DIT IS PARTICIPATIE (DIP) biedt Demos een forum aan mensen die straf bezig zijn in cultuur, jeugd of sport en de kaart trekken van groepen en praktijken die in onze samenleving ondervertegenwoordigd of ondergewaardeerd zijn.

Lees verder
Rozemaai feest! @JES H. Vosstraat 1

Op zaterdag 14 september is er opnieuw Rozemaai feest aan de gebouwen van JES in Ekeren, Rozemaai.

Rozemaai feest is een buurtfeest voor iedereen!
De inkom is gratis.
Het start om 14u00.
Het einde wordt verwacht om 21u00.

Meer info
Wij, zij, samen. Hoe polarisatie doorbreken

Een doorgedreven wij-zij-denken wordt gevaarlijk wanneer het maatschappelijk weefsel verder afbrokkelt en het de samenleving in grote, tegengestelde groepen verdeelt. Het gaat dan over sociale polarisatie die kan leiden tot extremistisch en massaal geweld. Tijdens deze avond ...

Lees verder

Activiteiten Vlaams-Brabant

Vrijwilligersacademie: UBO-registratie

Voor 30 september 2019 moeten alle vzw’s het register van uiteindelijke begunstigden of UBO-register invullen. Tijdens deze praktische infosessie krijg je meer uitleg over deze nieuwe wettelijke verplichting. We stomen je klaar om je vereniging door deze procedure te loodsen.

Lees verder

10 jarig bestaan De Spellenbende Diest

Onze Spellenclub 'Spellenbende Diest' bestaat 10 jaar en dat mag gevierd worden! We maken er een heuse spellendag dag van met BBQ en special guests bekend uit de spellenwereld!

gratis
Contact
despellenbendediest@gmail.com

Lees verder

ACTIVITEITEN BRUSSEL

Themadag ECO-LOGISCH

Een steentje bijdragen aan een groenere buurt, dat doen we samen. Op dit mini-festival is ecologie een evidentie. We kruipen op ons dak om elkaar te inspireren, bij te leren en ons gewoon ook goed te amuseren ...

Lees verder
Jaarmarkt van Anderlecht

De jaarmarkt is het Anderlechtse feest bij uitstek. Al bijna 200 jaar komen bezoekers massaal langs voor de 500 kraampjes, de dierenwedstrijden, de kermis, het straatkunstenfestival en concerten.

Lees verder

Netwerkpartners organiseren

De multiculturele tafel gaat Grieks! Zaal Papa Cervi

Wo 18/09 van 12u00 tot 14u00 Vennestraat 98 - Genk
De Actieve Internationale Federatie (AIF+), een multiculturele koepelorganisatie, organiseert elke maand (behalve in de zomervakantie) een middagmaal met gerechten uit gekende en minder gekende culturen. In september staat er een Grieks menu op de kaart: soep, gevulde paprika met salade, dessert en koffie. Natuurlijk is deze gezamenlijke maaltijd ook een dankbaar moment voor contact en uitwisseling met mensen uit de sociale sector.

Er is een sociaal tarief voor mensen met een verhoogde tegemoetkoming. Inschrijven multicultureletafel@vzwaif.be of 0489 69 37 71 vóór vrijdag 13 september om 17u

Braderie bij Booms Welkom en Spaghetti-avond t.v.v. Refugee Walk

je bent hartelijk welkom zaterdag 6 september in Booms Welkom. Tijdens de Braderie in Boom is er een opendeur met fair trade en exotische hapjes en drankjes.

Op vrijdag 13 september ben je welkom op een spaghetti-avond t.v.v. Vluchtelingenwerk Vlaanderen.

Op zaterdag 14 en zondag 15 september is er een tof festival in Boom. KIjk op www.ubuntufestival.be

Meer infoWe willen je graag uitnodigen voor de infomarkt die ManiFiesta, het Feest van de solidariteit, jaarlijks organiseert. ManiFiesta wordt op 21 en 22 september 2019 voor het tiende jaar op rij georganiseerd in Bredene-aan-zee.

Het is een uniek en divers volksfeest dat gewone families uit het hele land naar de kust brengt. Ze komen met tientallen bussen uit alle provincies van het land. Het is dan ook één van de weinige festivals waar je gewone mensen van zeer verschillende afkomst samen ziet. Het is een mix van talen en culturen.

We laten de meest diverse verenigingen uit het middenveld zich voorstellen op een infomarkt. Vorig jaar waren er ongeveer 100 organisaties vertegenwoordigd in het standen dorp, het boekenforum, het internationaal dorp, het gezondheidsplein en de plaza feminista. Behalve de stands zijn er concerten met bekende namen, een boekenbeurs, een apart en uniek kinderprogramma, debatten en conferenties, culinaire eet-standjes, een tentoonstelling en films.

We willen mensen samenbrengen en laten kennis te maken met andere culturen, boeken, muziek, eten ... en dit op een ongedwongen manier in een vrije en feestelijke omgeving.

Indien je met je organisatie een stand op ManiFiesta willen aanvragen 
kan je dat doen via dit formulier:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDC60lnAz0gMJ1f-McT-1HVrwi-oY5D_1N8Qs7y5pNIIkilQ/viewform

Je inschrijving is bevestigd nadat je het inschrijvingsbedrag hebt overgeschreven. Lees er zeker ook de voorwaarden in het formulier er op na.

We kijken er naar uit om ook jouw organisatie te mogen ontmoeten op ManiFiesta.

Mario Franssen
Directeur ManiFiesta
www.manifiesta.be- stand@manifiesta.be

Oproep

Pan-African Creative Exchange Artists' Call 2020

WHO IS PACE FOR?

PACE is for African artists to network and share their work with national and international arts presenters and producers. These include:
Artists based on the continent of Africa
Artists from the African diaspora*
Artists whose work is responding to the contemporary African space.*

meer info
14-24 november - week van de smaak

Op 14 november is het zover, dan schieten we de 13e editie van de Week van de Smaak op gang. Van 14 tot en met 24 november kunnen we dan weer met zijn allen deelnemen aan tal van activiteiten over eetcultuur in Vlaanderen en Brussel.

'De gustibus et coloribus, over smaken en kleuren...' is dit jaar het centrale thema. De perfecte kapstok voor smaakvolle proeverijen, kleurrijke taferelen, artistieke gerechten, boeiende bonte verhalen en creatieve workshops geïnspireerd op je favoriete kleuren of kunstenaars, op de Vlaamse Meesters of straatartiesten, op specifieke smaken of producten...

Goesting om zelf een activiteit te organiseren? DOEN! Vergeet niet om deze te registreren op onze website, zo kunnen wij deze samen met u promoten

website

Nuttige informatie

Formaat heeft een nieuwe website gelanceerd waar je tips kan vinden voor het organiseren van een muziekevent.

naar website
Taaljaar Nederlands voor Anderstaligen

Linguapolis (Universiteit Antwerpen) biedt buitenlandse studenten die aan een Vlaamse universiteit of hogeschool willen studeren, de mogelijkheid om Nederlands te leren in functie van hun toekomstige studie.

Lees verder

Verzamel tweedehandse kleding in en verdien €0,30 per kilo voor jouw vereniging

Lees verder


011 29 09 17
info@icvzw.be | www.icvzw.be
Monseigneur Broekxplein 6 | 3500 Hasselt

Lees hier onze privacyverklaring
Online bekijken | Uitschrijven of inschrijven voor andere media