Internationaal Comité vzw - Nieuwsbrief
Internationaal Comité
Volg ons!
Facebook icon
Twitter icon
Instagram icon
YouTube icon
Nieuwsbrief juli 2019

activiteiten - info

JOUW EVENT IN THE PICTURE ?!

ACTIVITEITEN IN LIMBURG

Wereldfeest in het park te Lommel

In het Wereldkinderdorp dompelen we je onder in vreemde culturen. Je leert o.a. capoeira of Afrikaans dansen, je maakt gekke kapsels en je eigen stripverhaal met zwoele muziek van Papa Mojito op de achtergrond.

Tijdens de Werelpicknick ...

Lees verder
Dé zomerschool! - Limburggastvrij

Ook in de zomervakantie spreken we N e d e r l a n d s!

Meer informatie en inschrijvingen vind je via onderstaande link! De deelnameprijs omvat: - inschrijvingskosten - verzekering - begeleiding - lesmateriaal en map.

Ook mensen zonder papieren zijn welkom!

Lees verder

ACTIVITEITEN OOST-VLAANDEREN

Sinnekloas Danst: Bal Populaire & Line Dance

Waar
Sint-Nicolaasplein, Apostelstraat , Sint-Niklaas

Wanneer
woensdag 31 juli 2019 van 19:00 tot en met 23:55

Prijs
Gratis

Lees verder

Activiteiten Antwerpen

Denkavond: Nieuw rechts, sociale media & gender

8 JULI - Georganiseerd door Kif Kif

Het is ondertussen voor iedereen duidelijk dat nieuwe (extreem) rechtse politieke en activistische groeperingen op een uitgekiende manier gebruik maken van sociale media. Ze verspreiden ...

Lees verder

Activiteiten Vlaams-Brabant

Museumspelstraat en workshops

Wat denk je ervan om deze zomer lekker op vakantie te gaan in eigen stad? In de tuin van M kan je elke dag vrij komen spelen. Leef je uit op het blotevoetenpad of toon je van je avontuurlijke kant op de klimmuur. In het weekend kan ...

Lees verder

ACTIVITEITEN BRUSSEL

Sport-Crea-kamp kleuters

Leef je uit en maak mooie dingen onder begeleiding van sportieve en creatieve monitoren.

Een week lang spelen, sporten en knutselen. Dus hou je klaar om te lopen, springen, met de bal te spelen en

Lees verder
Recyclart holidays 2019

Feestelijke workshops vol verentooien, bamboebloemstukken, en andere jolige vermommingen. Aan de veren herkent men de vogel, of net niet!

18.07 maskers - 25.07 dromenvanger - 01.08 postkaart – je mooiste souvenir van de holidays 2019

Lees verder

Netwerkpartners organiserenWe willen je graag uitnodigen voor de infomarkt die ManiFiesta, het Feest van de solidariteit, jaarlijks organiseert. ManiFiesta wordt op 21 en 22 september 2019 voor het tiende jaar op rij georganiseerd in Bredene-aan-zee.

Het is een uniek en divers volksfeest dat gewone families uit het hele land naar de kust brengt. Ze komen met tientallen bussen uit alle provincies van het land. Het is dan ook één van de weinige festivals waar je gewone mensen van zeer verschillende afkomst samen ziet. Het is een mix van talen en culturen.

We laten de meest diverse verenigingen uit het middenveld zich voorstellen op een infomarkt. Vorig jaar waren er ongeveer 100 organisaties vertegenwoordigd in het standen dorp, het boekenforum, het internationaal dorp, het gezondheidsplein en de plaza feminista. Behalve de stands zijn er concerten met bekende namen, een boekenbeurs, een apart en uniek kinderprogramma, debatten en conferenties, culinaire eet-standjes, een tentoonstelling en films.

We willen mensen samenbrengen en laten kennis te maken met andere culturen, boeken, muziek, eten ... en dit op een ongedwongen manier in een vrije en feestelijke omgeving.

Indien je met je organisatie een stand op ManiFiesta willen aanvragen 
kan je dat doen via dit formulier:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdDC60lnAz0gMJ1f-McT-1HVrwi-oY5D_1N8Qs7y5pNIIkilQ/viewform

Je inschrijving is bevestigd nadat je het inschrijvingsbedrag hebt overgeschreven. Lees er zeker ook de voorwaarden in het formulier er op na.

We kijken er naar uit om ook jouw organisatie te mogen ontmoeten op ManiFiesta.

Mario Franssen
Directeur ManiFiesta
www.manifiesta.be- stand@manifiesta.be

Oproep

Stemmen van en voor de toekomst

Wat? "Stemmen van en voor de toekomst" is de campagne waarmee het Minderhedenforum in verkiezingstijd aandacht vraagt voor de uitdagingen van etnisch-culturele minderheden in deze samenleving.

Waarom? Evenredige en volwaardige participatie van mensen met een migratieachtergrond hoort een prominente plek te hebben in verkiezingsprogramma’s.

Hoe? De cijfers zijn schrijnend en schreeuwen om constructief beleid. Met stemmen uit onze superdiverse samenleving toont het Minderhedenforum een visie naar een maatschappij waaraan iedereen kan deelnemen en waarin racisme geen plaats kent.

Laat je op sociale media horen via #stemmenvandetoekomst, hang ons affiche aan je raam en bekijk onze campagnewebsite www.stemmenvandetoekomst.be. Daarop vind je alle video's, portretten, memorandums, een stemtest en alle partijstandpunten!

Lees verder
14-24 november - week van de smaak

Op 14 november is het zover, dan schieten we de 13e editie van de Week van de Smaak op gang. Van 14 tot en met 24 november kunnen we dan weer met zijn allen deelnemen aan tal van activiteiten over eetcultuur in Vlaanderen en Brussel.

'De gustibus et coloribus, over smaken en kleuren...' is dit jaar het centrale thema. De perfecte kapstok voor smaakvolle proeverijen, kleurrijke taferelen, artistieke gerechten, boeiende bonte verhalen en creatieve workshops geïnspireerd op je favoriete kleuren of kunstenaars, op de Vlaamse Meesters of straatartiesten, op specifieke smaken of producten...

Goesting om zelf een activiteit te organiseren? DOEN! Vergeet niet om deze te registreren op onze website, zo kunnen wij deze samen met u promoten

website

Live concert "La grande nuit Mamaya de Belgique" met artieste  Mame Abapama Dioubate, lid van AGSNMame brengt eigen liedjes uit, geschreven in "Maninga" en "Soussou", twee gesproken talen van Guinee-Conakry en buurlanden. Dit concert is zeker een aanrader voor wie wil kennismaken met de Guinese cultuur. 
Wanneer? Zaterdag 24 augustus 2019, 20u00-06u00Waar? 't Bau-Huis, Slachthuisstraat 60, 9100 Sint-Niklaas Toegang kost 15 EUR.Dresscode: witte kledij (als het kan)!

Prijs Armoede Uitsluiten

De jaarlijkse 'Prijs Armoede Uitsluiten' plaatst organisaties en projecten in de kijker die zich op een bijzondere manier engageren in de strijd tegen armoede en uitsluiting.
Organisaties kunnen zich kandidaat stellen op basis van een specifiek ‘thema’ dat we vooraf bekendmaken. Onder de kandidaten krijgen maximaal 12 initiatieven een nominatie voor de ‘Prijs Armoede Uitsluiten’. Een jury kiest uit de genomineerden de uiteindelijke laureaat.

Lees verder

Nuttige informatie

Formaat heeft een nieuwe website gelanceerd waar je tips kan vinden voor het organiseren van een muziekevent.

naar website
Taaljaar Nederlands voor Anderstaligen

Linguapolis (Universiteit Antwerpen) biedt buitenlandse studenten die aan een Vlaamse universiteit of hogeschool willen studeren, de mogelijkheid om Nederlands te leren in functie van hun toekomstige studie.

Lees verder

Verzamel tweedehandse kleding in en verdien €0,30 per kilo voor jouw vereniging

Lees verder


011 29 09 17
info@icvzw.be | www.icvzw.be
Monseigneur Broekxplein 6 | 3500 Hasselt

Lees hier onze privacyverklaring
Online bekijken | Uitschrijven of inschrijven voor andere media