> Over IC | vzw Internationaal Comité

Over IC

Foutmelding

Notice: Undefined index: HTTP_ACCEPT_LANGUAGE in include_once() (line 295 of /home/users/A000848/icvzw.be/www.icvzw.be/sites/default/settings.php).

Over IC

Het IC is een multiculturele federatie van meer dan 320 verenigingen in Vlaanderen en Brussel. Ieder van die lidverenigingen heeft een zelfstandige werking, en een unieke samenstelling qua nationaliteit, taal, leeftijd, religie, doelen en interesses.

Het IC heeft als ambitie de samenleving te veranderen, vanuit de sterktes en het perspectief van mensen en gemeenschappen met een migratiegeschiedenis. Daarom  focust het IC als federatie op drie “sleutelthema’s”, namelijk onderwijs en ouderondersteuning, tewerkstelling en actief burgerschap. Rond ieder van deze thema’s wilt de federatie de onaanvaardbare kloof dichten die etnisch –culturele minderheden hebben t.o.v. de rest van de samenleving…

Om dit te bereiken ondersteunt het IC actief de leidersfiguren in ieder van onze lidverenigingen. We versterken hen in hun rol naar hun gemeenschap toe én in de brede samenleving.

X